luni, 29 noiembrie 2010

TRUPA COMPACT A CONCERTAT PENTRU COMUNITATEA COPSENILOR DIN SPANIA



Asociaţia “Acasă”, constituită iniţial numai din membri proveniţi din Copşa-Mică şi Axente Sever, s-a dedicat an de an organizării de petreceri dedicate Zilei Femeii, eveniment la care întotdeauna au fost invitaţi şi artişti români cunoscuţi. Sindrofiile au avut ca obiectiv reîntâlnirea grupurilor de prieteni copşeni şi axenteni.
Anul trecut, în luna martie, şi-au exprimat dorinţa de a deveni membri ai grupului şi alţi români. Astfel, Asociaţia “Acasă”, a fost deschisă tuturor persoanelor dornice să participe la diversele evenimente, spectacole şi întâlniri organizate de romani şi pentru românii de pretutindeni. Sâmbătă, aceasta a organizat un concert cu formaţia COMPACT destinat românilor stabiliti în toată Spania. Concertul a fost organizat în urma nenumăratelor solicitări venite din partea comunităţii de români. “Românii stabiliţi în Spania, cuprinşi de dorul de ţară, se bucură întotdeauna de orice concert susţinut de artişti români iar noi, membrii Asocaţiei Acasă am fost bucuroşi să putem organiza asemenea evenimente pentru a ne simţi cu toţii preţ de câteva ore, ca "ACASA"”, a declarat preşedinta asociaţiei, Gabriela Mărginean. Pentru organizarea concertului s-au implicat români din Copşa Mică şi Axente Sever împreună cu alte persoane sosite din toate colţurile României. Promotorul concertului a fost Viorel Cotae român născut în Copşa Mică şi stabilit în Zaragoza. Au participat aproximativ 400 de români bucuroşi şi emoţionati că au în mijlocul lor faimoasa formaţie Compact. Astfel de evenimente se desfăşoară o dată sau de două ori pe an. Sunt organizate de Asociaţia Acasă pentru a menţine viu spiritul românesc si legătura cu ţara natală. Mesajul primarului din Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache a fost transmis de Lucian Borza, fiind adresat copşenilor stabiliţi în Zaragoza şi alte localităţi din Spania. Edilul-şef i-a felicitat pentru unitatea de care dau dovadă şi i-a îndeamnat să menţină acest fel de întâlniri cât mai mult timp posibil.

Un comentariu:

  1. Nu ştiu de ce nu luaţi măsuri împotriva lu cotae viorel este un bolnav psihic care violează copii şi îi supune la perversiuni sexuale fură nu ştiu de ce acest ţigan nu a făcut închisoare trafica femei

    RăspundețiȘtergere