vineri, 22 octombrie 2010

UN FOST CANDIDAT LA PRIMARIE DECLANSEAZA NARCOMANIA LA MEDIAS


Ţărănistul Ioan Ivan (foto), stând el aşa într-o zi (ca în toate celelalte) pe bani mulţi, la o companie din domeniul gazifer, a decis să vadă dacă mai poate (să facă valuri!). Aşa că în lipsa unei campanii…electorale a pus el de o campanie care nu-şi avea absolut niciun rost în municipiul de pe Târnava Mare. “Trubadurul” Ivan, cel care a pus bazele unei formaţii numită “Motto”, la concertele căruia doar primăria mai “cotizează”, s-a gândit – după ce a aflat că, recent, mascaţii au căutat consumatori de droguri prin şcolile din Mediaş, când de fapt ei vroiau să “salte” niscaiva dealeri de cannabis – că trebuie să ia atitudine în faţa acestui flagel. Deci fără a se mai interesa, în stânga sau în dreapta, cum stau de fapt lucrurile, “folkist-ul” nostru a decretat că Mediaşul are “eticheta” de oraş unde se consumă droguri. Personal, deşi mă “învârt” prin diverse medii, n-am aflat de o asemenea “titulatură” atribuită Mediaşului. Nu contest că, în România, consumul de droguri reprezintă o realitate, dar nicidecum un fenomen. Drept urmare, iniţiativa acestuia de a declanşa dezbateri în şcoli, spitale sau…puşcării, seamănă leit cu o frecţie la un picior de lemn. Spre exemplu, efectul unor astfel de dezbateri la orele de dirigenţie va fi de-a dreptul nul, o nouă modalitate de a “adormi” elevii care, la final, se vor buluci, în pauze, la o ţigară sau chiar la un joint! Domnule Ivan, vă daţi de ceasul morţii că aveţi copii care pot deprinde astfel de vicii. Păi, înseamnă că nu aţi avut vreme pentru educaţia lor, căci asta nu se face nicidecum la şcoală, ori într-o altă instituţie ci, în mediul familial în cei şapte ani de acasă! Am şi eu copii şi nu am aşteptat ca domnia-voastră să vină cu o “armată” de autorităţi care să mi-i înveţe ce anume e rău şi ce e bine pentru ei. Fiecare ştim să ne facem datoria de părinte, aşa că ar fi cazul să ne laşi şi să iei o pauză măcăr până la alegerile viitoare. Iar până atunci n-ai decât să ciupeşti "coardele". Oricum, e de aşteptat ca politicianul-trubadur să “iasă”, aşa cum îi e obiceiul, cu un “imn” dedicat respectivei campanii, a cărei paternitate deja şi-a arogat-o!!!

5 comentarii:

  1. Blogul asta se numeste "adevarul verde in fata", speram sa incercati sa prezentati acest adevar, nu sa induceti lumea in eroare. Pe subiectul asta observ, din pacate, ca nu sunteti deloc bine informat si foarte departe de cunoasterea "adevarului gol-golut". E doar o parere personala exprimata in articol, nicidecum adevarul si chiar cred ca se poate citi printre randuri o antipatie personala, de unde pretentia de adevar? Probabil nici nu doriti sa-l stiti! Parerea mea este ca, o persoana matura si responsabila, asa cum va descrieti in cele de mai sus, ar fi gandit probabil de doua ori inainte de a exprima in public astfel de ganduri, va tradeaza! Asa ca voi considera articolul o caricatura, o gluma (de prost gust) si nimic mai mult. Dar aveti potential ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule "Anonim" (nu e greu de intuit cine se ascunde in spatele acestei sintagme!) dupa cum vezi nu am nicio problema in a aproba comentariile de bun simt ori lipsite de vulgaritate. E evident ca acest post a deranjat anumite persoane care s-au grabit sa infiereze cu "manie proletara" asa-zisa lipsa de informare. Trebuie spus ca daca as fi precizat faptul ca articolul de fata reprezinta un pamflet, atunci "caricatura" sau "gluma de prost gust" nu putea fi altcineva decat politicianul la care se face referire. Pentru ca, dintotdeauna, oamenii politici au fost preocupati doar de crearea de campanii, comitete sau comisii pentru rezolvarea unor situatii de criza!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Domnule Ion, stiti sa trageti concluziile potrivite! Ma bucur ca mi-ati aprobat comentariul si ma bucur ca ati modificat ultima fraza din articol, aceea care, in forma initial publicata, avea o oarecare tenta de vulgaritate, exprimarea cu pricina a si fost, in fapt, motivul principal al comentariului meu initial. Va precizez ca in spatele "Domnului Anonim" nu se afla cine insinuati d-stra ca ar fi (chiar n-am idee daca persoana vizata de articol are cunostiinta sau nu de aceste postari), ci se afla o persoana care a fost deranjata pur si simplu de atitudinea exprimata in articol vis-a-vis de subiectul delicat al consumului de droguri in randul tinerilor, ca si de exprimarea folosita de d-stra inspre finalul acestuia. Cred cu tarie si sustin ca orice persoana e libera sa aiba opinii personale si e un lucru bun sa fie asa. Ma deranjeaza doar aceasta pretentie de adevar, repet, e doar parerea d-stra, atata tot. Articolul reprezinta un pamflet? Nu-i nici o problema, probabil persoanele implicate in campania respectiva ar trebui sa va multumeasca deorce o promovati si in acest fel, insa gluma de prost gust ati facut-o d-stra iar in momentul de fata ati "retusat-o", deci, v-ati asumat-o!

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Garnod,v-ati specializat in stiri gen "can-can"!In lipsa acestora va legati de oameni ca d-l Ivan care ,chiar vor sa faca ceva pentru orasul nostru.Dvs. ce ati facut pentru Medias? Nu-mi amintesc sa va fi vazut implicat in vreun proiect in acest sens.E usor sa stai pe margine si sa faci "pamflete".Se simte in articolul dvs.,se vede si pe fata dvs. multa frustrare si ,ca o consecinta multa rautate.Ce vina are d-l Ivan si noi cititorii pentru asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le (acelasi, sau alt!) Anonim nu te obliga nimeni sa accesezi si sa vizualizezi blogul personal. Deci e strict problema mea in ce anume stiri m-am specializat. De-acum inainte nu am sa mai aprob niciun comentariu anonim legat de subiectul "Ivan". Eu stiu foarte bine cum a luat nastere aceasta campanie pe care si-o aroga acum domnia-sa. Ca politician probabil ca a aflat despre faptul ca ar fi de cheltuit, la primarie, niste bani pentru astfel de proiecte, fara nicio finalitate concreta. Si atunci...hop si el cu o campanie care nu reprezinta nicidecum o premiera la Medias. Ioan Ivan, la premiile MBA, dupa ce a constatat succesul LDIR, le-a propus bloggerilor prezenti sa subscrie la campania sa, evident doar din dorinta de a "iesi in fata", lucru de altfel caracteristic oamenilor politici. Deci, daca tu vezi pe fata mea frustrare sau rautate, inseamna ca ai nevoie urgenta de un oftalmolog! Vrei sa-ti spun ce am facut eu pentru Medias? Oricum mai mult decat sa ciupesc "coardele" in public!!! Nu o data eu m-am implicat ca voluntar in campanii mult mai importante, vitale chiar, privind ajutorarea copiilor cu diverse afectiuni. Dar n-am de gand sa dau socoteala celor care nici macar nu au curajul de a-si dezvalui identitatea. Spre deosebire de tine, eu nu voi ramane niciodata un Anonim in orasul asta!

    RăspundețiȘtergere