vineri, 8 octombrie 2010

BUCATAR DE ROSENTHAL



Astăzi am ajuns la cuţite cu…SuperBlog 2010. Altfel, nu m-am certat cu nimeni, iar atunci când ajung până acolo nu folosesc cuţitul, pentru că de-abia mă descurc cu el în bucătărie căci, de regulă, nu e niciodată ascuţit. Oare de ce nu m-am gândit să dau o fugă până la Sibiu, la hipermarketul “Real” situat pe DN 1, la km. 306 Şelimbăr, să-mi cumpăr în timp real, un set de cuţite fără egal marca “Thomas Rosenthal”? Iată că încep să vorbesc în versuri, după ce deunăzi am vorbit singur. Adică atunci când cumnatul meu, Cornel Pârvan din Mangalia, mi-a luat-o înainte şi mi-a făcut o demonstraţie cu respectivele “scule” achiziţionate” de el. Pe bune, chiar e bucătar cu “patalama” la mână având vreun sfert de secol de vechime în branşă. Câştigă peste 10.000 de lei, dar asta numai atât cât ţine sezonul pe litoral. După care, aşa cum îi place să spună, devine nomad. Pleacă adică prin ţară să-şi ofere serviciile. Aşa a ajuns şi la Sibiu pentru că, la Mediaş, nu l-au satisfăcut ofertele. În cele din urmă un restaurant cochet, rustic, situat pe strada Dobrun, a fost alegerea care l-a mulţumit pe deplin. Deşi personal consider că nu era necesar, a fost solicitat să dea o probă de lucru. Dar nu s-a dus cu mâinile în buzunar şi chiar dacă avea…buzunarele goale şi-a cumpărat un set nou de cuţite. El are un principiu: “la un nou loc de muncă se porneşte întotdeauna cu scule noi”. Aşa că şi-a luat vreo opt cuţite marca Thomas Rosenthal (satâr, cuţitul bucătarului, santoku, cuţite de pâine şi de friptură) ştiind, bineînţeles de noua campania de fidelizare a clienţilor lansată de hipermarketul “Real”, în perioada 23 septembrie 2010 – 15 februarie 2011. Programul presupune acumularea pe baza bonului de cumpărături a unui număr de 20 puncte, care aduc o reducere de până la 70% la achiziţionarea unui cuţit sau accesoriu marca Thomas Rosenthal. Bineînţeles că bucătarul nostru a fost angajat imediat şi împreună cu un alt coleg s-a ocupat deja de prepararea bucatelor pentru două nunţi. În ziua sa liberă a venit la Mediaş şi mucalit şi jovial, aşa cum îi e felul s-a declarat încântat de noul său job şi de cuţitele sale miraculoase. “Cumnate, pur şi simplu eu nu fac nimic la bucătărie. Ţin doar cuţitele în mână iar ele lucrează singure, aproape că nu mai pot fi oprite. Cu ele îmi poţi ţine şi tu locul atunci când lipsesc eu să prind vreo…vrăbiuţă”. Dacă e atât de simplu şi de uşor atunci chiar că îmi schimb meseria!!!

3 comentarii:

  1. asta suna a reclama. si eu am luat un cutit de bucatar de la Kaufland dar nici pe departe asa ceva.
    mai bine stateam in banca mea si luam ceva la pret intreg, dar mai de firma, cu traditie in fabricarea cutitelor.
    asta sa le-o spui altora care nu au experienta in bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  2. cutitele zwiling sunt profesionale.......mi-am luat unul (scumputz ce e drept) dar face toti bani, se merita.........toate cutitele zwiling sunt de fabricatie germana , iar licenta nu au dat-o nimanui

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tari cutile de la Thomas . sunt exact ce ti trebuie in bucatorie ... frate nu toti sunt bucatari dar cutitele te ajuta exact la ce ai nevoie si inca tin dupa ce au fost folosite... asa ca fiecare cu parerea lui

    RăspundețiȘtergere