sâmbătă, 9 august 2014

CONDAMNAREA LUI DAN VOICULESCU LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE, ÎI ASIGURĂ PRIMARULUI SIBIULUI, KLAUS JOHANNIS, ŞANSE EGALE PENTRU COTROCENI!

România a trăit, vineri, o zi istorică, prin condamnarea "mogulului" Dan Voiculescu, creatorul imperiului media "Intact", la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Sentinţa respectivă a împărţit România în două tabere, "consumatorii" de...Antene plângându-i de milă fostului securist "Felix", în timp ce toţi ceilalţi au considerat pedeapsa binemeritată. Ca jurnalist echilibrat, încerc să nu mă situez de nicio parte a baricadei, admitând că Dan Voiculescu - precum Gigi Becali - au plătit cu libertatea din cauza gurii lor bogate (pe mai multe voci, în cazul fondatorului trustului media amintit)!
Lucrurile sunt însă clare ca lumina zilei: Dan Voiculescu, uzând de relaţii, notorietate şi şantaj, a cumpărat 4 hectare de teren şi clădiri în "buricul" Capitalei, aparţinând ICA (acolo unde şi-a mutat apoi imperiul media!), la preţul unui apartament în cartierul Berceni. Se poate aprecia, totuşi, că sporul de pedeapsă de 5 ani dat de instanţa de recurs reprezintă şi o "răzbunare" a magistraţilor pentru decredibilizarea şi bălăcărirea reprezentanţilor celei de-a treia puteri în stat, fiind totodată şi o "lecţie" pentru toţi ceilalţi patroni media, adepţi ai abuzurilor, exceselor şi derapajelor în presă. Personal, apreciez că, după această condamnare, societatea românească s-a mai "însănătoşit" puţin, iar campaniile electorale ce vor urma, dezbaterile din studiourile de televiziune, vor fi mai decente, mai civilizate, fără atacuri la persoană. În acest context, opinez că deşi premierul Victor Ponta, prezidenţiabilul PSD a încercat să-şi păstreze segmentul de audienţă oferit de Antena 3, printr-o ieşire publică pe facebook, lipsită mai degrabă de echidistanţă (deşi e clar că politicienilor nu le-a păsat vreodată de presă, ori de soarta jurnaliştilor), respectivul post de televiziune nu va mai fi preocupat de campania pentru alegerile prezidenţiale ci de mutarea sediului Antenelor şi de salvarea financiară - atât cât mai e posibilă - a familiei Voiculescu, după sechestrarea averilor şi a imobilelor, decise de instanţă! Cu siguranţă că, primarul Sibiului Klaus Johannis (aproape cert prezidenţiabilul dreptei pentru Cotroceni) nu va mai fi "tocat" mărunt de pseudojurnaliştii Antenei 3 care, altfel, ar fi reluat la nesfârşit teme vechi precum incompatibilitatea, adopţiile ilegale ori numărul de case deţinute de Johannis. Iată deci că actualul primar al Sibiului are această şansă - oferită de Curtea de Apel Bucureşti! - de a intra în cursa pentru Cotroceni, de pe poziţii egale cu principalul contracandidat, Victor Ponta. Cu siguranţă ca românii vor înţelege că un preşedinte de stânga într-o zonă de conflict precum cea de la graniţa cu Ucraina va spori insecuritatea, putând duce la escaladarea războiului! Iar acesta ar fi doar principalul neajuns al alegerii lui Victor Ponta, despre toate celelalte urmând a reveni cu alte ocazii!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu