vineri, 8 august 2014

DE CE ŢINE MORŢIŞ SENATORUL VIOREL ARCAŞ CA MEDIAŞUL SĂ AIBĂ UN ŞTRAND ADMINISTRAT DE VALERIU BLAGA?

Insistenţa, iar mai apoi "supărarea" preşedintelui PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş, în primul rând pe propri consilieri locali, pentru că "au lăsat Mediaşul fără ştrand", respectiv că s-au opus prelungirii - pentru o altă perioadă de 15 ani - a contractului de asociere în participaţiune cu primăria Mediaş, a generat numeroase suspiciuni. Acestea au fost amplificate şi de expertiza contabilă extrajudiciară efectuată în luna februarie a acestui an, din care reieşea faptul că, după ce omul de afaceri Valeriu Florin Blaga (foto:sibianul.gandul.info) a investit peste 5 milioane de lei în amenajarea ştrandului, acesta a acumulat pierderi de la an la an, astfel că la finalul contractului scadent în martie 2014, primăria ar fi trebui să-i plătească, în calitate de co-administrator, peste 1,3 milioane de lei. Sumele evident "umflate" din contabilitatea firmei de care s-a ocupat - ghiciţi cine? - chiar fosta preşedintă a organizaţiei de femei a PSD Mediaş, Lavinia Panu (actualul director general al SC "Gospodăria Comunală" SA!!!) l-a determinat pe consilierul independent Ioan Petrariu să solicite instituirea unei comisii alcătuite din consilieri locali şi angajaţi din cadrul aparatului primăriei, care să verifice, la ştrandul din strada Stadionului, existenţa fizică a mijloacelor fixe, respectiv valoarea de piaţă şi de inventar a acestora.
Cunoscut drept un sponsor al PSD, despre Valeriu Florin Blaga vorbeşte fostul consilier local Eugen Grozav, exclus recent din rândul membrilor social-democraţi de către senatorul Viorel Arcaş: "Mă feresc să-l caracterizez ca şi individ, însă ca om de afaceri Valeriu Florin Blaga este un maestru ţepar. Împotriva lui am făcut plângere penală pentru înşelăciune, după ce în iulie 2009 am achiziţionat de la acesta două spaţii comerciale, unul pentru depozit, iar celălalt pentru birouri, în schimbul cărora am plătit cash suma de 280.000 lei. Urmare a încheierii promisiunii de vânzare (facsimil) acesta se obliga ca, în termen de 3 luni, respectivele spaţii să-mi fie puse la dispoziţie şi din punct de vedere scriptic, adică libere de sarcini. Cu o zi înainte de scadenţă, firma de la care achiziţionasem spaţiile comerciale, SC Granit SRL, aceeaşi care executase lucrările de construcţii la ştrand, a intrat în insolvenţă, iar ulterior n-am fost nici măcar acceptat la masa credală. Personal sunt foarte supărat pe Lavinia Panu căreia i-am reproşat că l-a ajutat pe Valeriu Florin Blaga recurgând la tot felul de inginerii, pe care le-am sesizat imediat pentru că sunt economist de profesie. Bunăoară, pentru descărcarea de gestiune la firma de catering, Noi's, a aceluiaşi om de afaceri, care, în mod incredibil, realizase şi ea lucrări de construcţii, s-a recurs la refacturare, o operaţiune inexistentă în sistemul contabil din România", susţine Eugen Grozav. Deşi senatorul Viorel Arcaş, "nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase", nu cumva ameninţa deunăzi, cu organizarea unui referendum pentru demiterea primarului, tocmai pe acest considerent? Respectiv că edilul-şef nu mai doreşte ca primăria şi bugetul local să fie puşculiţa de partid a PSD-ului, aşa cum s-a întâmplat în cazul SC "Gospodăria Comunală" SA Mediaş!!!

Un comentariu:

  1. Buna dimineata,
    Initiativa constituirii comisiei de care vorbiti in articolul dumneavoastra nu imi apartine mie.
    Proiectul de hotarare a fost promovat de dl. primar la justificarea Directiei patrimoniu din cadrul primariei.Initiativa a fost concretizata in HCL nr. 160/30.06.2014.
    Subsemnatul sunt singurul consilier local in cadrul respectivei comisii.
    08.08.2014
    Ioan Petrariu

    RăspundețiȘtergere