marți, 5 august 2014

ZECE ANI ÎN FRUNTEA UNUI PARTID (PSD) CARE DOAR I-A AMĂGIT ŞI APOI I-A DEZAMĂGIT PE MEDIEŞENI, E DEJA PREA MULT!

"Săptămâna neagră" a preşedintelui PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş, "generată" de dezvăluirile fostului sonsilier local Eugen Grozav (exclus din partid pentru că a îndrăznit să solicite demisia din funcţie a parlamentarului sibian) se încheie - pentru moment - astăzi, cu o serie de comentarii care inevitabil duc la aceeaşi concluzie: 10 ani în fruntea unui partid (cel social-democrat) care nu a făcut nimic pentru medieşeni este deja prea mult!!! În expozeul care urmează voi face referire la comentariile apărute în ultimele zile (excptându-le pe cele din "Adevărul verde în faţă") ce dovedesc, fără putere de tăgadă, că în afara propriei clici şi a membrilor de partid, credibilitatea senatorului (aflat la al treilea mandat consecutiv) este zero. Ajuns, printr-o simplă conjunctură, în anul 2004, preşedintele PSD Mediaş, după debarcarea lui Dionisie Bucur pentru poziţiile sale ireconciliabile faţă de ex-primarul Teodor Plopeanu, fostul director economic al SC "Automecanica" SA devenea (în acelaşi an) senator doar cu ajutorul lui Dumnezeu (cum singur recunoştea!!!), prin redistribuirea voturilor, deşi obţinuse mai puţin de o mie de sufragii. Acelaşi lucru se întâmpla şi patru ani mai târziu, pentru ca abia în 2012, Viorel Arcaş să reuşească să închidă colegiul cu peste 50%. Evident că, în urmă cu doi ani, nu "prestaţiile" acestuia i-au asigurat un nou mandat în camera superioară a parlamentului, ci votul masiv al electoratului, de sancţionare a fostei puteri.
Iată mai jos câteva dintre opiniile reproduse add-literam de medieşeni după ultima conferinţă de presă a lui Viorel Arcaş, când vorbea de un posibil referendum pentru demiterea primarului (facsimil):

Johan

Nu ca ra fi Neamtu’ un orimar bun, dar Arcas in afara de a-si lua voturile din acest oras, chiar nu a facut nimic ptr Medias. Un oportunist ca majoritatea parlamentarilor, care asculta ordinele, de partid (indiferent de partid). Profesional: o nulitate. Are vre-o meserie? A realizat altceva in afara de “propasirea” propriei familii?

Pesedist

Exprimarea corecta ar fi: nu mai gasesti un asemenea fripturist in toata aceasta tara! PROBABIL VA AVEA TUPEUL SA MAI CANDIDEZE; am toti fluturasii, toate promisiunile facute pentru a cersi voturile prostilor/le vom face publice.Nu-si vede barna din ochiul sa dar se ia de paiul din ochii altora.

Un mediesean

Uite cine vorbeste. S-a trezit senatorul Arcas. O nulitate. Ar trebui sa-si dea demisia sau sa se organizeze referendum pentru a fi el demis.

Plopeanu Teodor

Da domle sa fie referendum, ca dupa cat sunteti de prosti o sa ma alegeti primar cu cea mai mare bucurie. hai ne vedem in campanie ca am ceva pe la Gosodaria Comunala". De altfel, fără Ioan Cindrea şi respectiv Viorel Arcaş care nu fac parte din Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD, for căruia i s-a adresat, cu o contestaţie, fostul consilier local social-democrat, Eugen Grozav, speră să fie repus în drepturi, în cadrul formaţiunii politice pe care acesta "o iubeşte". Până când va reveni asupra respectivului subiect, "Adevărul verde în faţă" lansează un ultim apel la moralitate şi solicită preşedintelui PSD Mediaş, Viorel Arcaş, să demisioneze din funcţie, dacă evident mai ţine la imaginea partidului "şifonată" serios după cazurile "Gospodăria Comunalaă" şi "Sana Munteanu"!

8 comentarii:

  1. Extraordinar!!! Bine ca scutul ce s-a facut in jurul senatorului e subiect de comentat dar scutul din jurul primarului e ceva normal nu? Probabil sunteti multumiti de activitatea lui. Acum ceva vreme ati scris un articol in care mentionati: "Majoritatea persoanelor publice din România fac parte din prima categorie, având reacţii mitocăneşti sau chiar brutale atunci când sunt arătaţi cu degetul de către mass-media. La Mediaş există cel puţin o excepţie: senatorul PSD Viorel Arcaş. "Adevărul verde în faţă", unul dintre câinii locali de pază ai democraţiei a luat atitudine ori de câte ori a fost vorba de excese sau derapaje ale politicienilor, de ilegalităţi sau fapte reprobabile ale oamenilor de afaceri, magistraţilor, etc. Niciodată însă administratorului blogului nu a fost admonestat sau ţintuit la stâlpul infamiei pentru opiniile sale de către preşedintele PSD Mediaş. Asta denotă o educaţie solidă, o asumare a rolului de persoană publică în societate, care trebuie să accepte o "monitorizare" permanentă din partea presei." Imi pare rau sa vad acum ca dati crezare vorbelor "grozave" ale individului Grozav. Si consider ca tot rahatul asta provocat de Grozav, membrul celui mai corupt sistem sistem din Romania, de după Revoluţie, a fost gestionat elegant si intelept. Atat am avut de zis si poate am reusit sa ridic un semn de intrebare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări pentru că sunteţi un cititor fidel al blogului "Adevărul verde în faţă". Mărturisesc că, în lipsa unor informaţii din interiorul partidului, precum cele ale lui Eugen Grozav chiar am crezut că senatorul Viorel Arcaş e precum apa sfînţită, adică nu face nici bine, nici rău! Primele semne de îndoială le-am avut după anunţarea demisiei primilor doi consilieri acuzaţi de DNA, respectiv Ilie Laţa şi Teodor Plopeanu, cum că preledintele PSD Mediaş n-ar fi ştiut de faptul că subordonaţii săi promovaseră o hotărâre de Consiliu Local pentru SC Gospodăria Comunală SA, în care aveau interese financiare. Investigaţiile din aceste zile ale administratorului blogului vor scoate în evidenţă aceleaşi interese...de partid şi la ştrandul oraşului "păstorit" de Valeriu Florin Blaga! M-am convins că alăturarea cuvintelor politician şi moralitate e similar cu cel al alăturării dintre prostituată şi virgină!

      Ștergere
  2. Dar primarul actual ce a facut pentru acest oras ...decat sa pastreze caldut fotoliul .....de ce tot acuzati prezenta domnului Arcas in cele doua cazuri ....doar dupa spusele domnului Grozav ....!!!!!! Este foarte grav ceea ce postati si sa aduceti asa acuze grave domnului Arcas .....doar pe vorbe nefondate .Pentru ce doreste domnul Grozav intorcere in acel partid - pe care cu cateva zile in urma,il facea CEL MAI CORUPT PARTID !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. De primar chiar de ce nu vorbesti? Sau de drumurile minunate pe care le detinem sau de lacu helesteu care o fost concesionat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De astea vorbeşte Antipa, că el are un "dinte" împotriva primarului! Eu unul nu am nimic cu nimeni, însă până la buget: păi, mie unuia, nu-mi convine să fiu bun contribuabil ca să "mânărească" apoi bani, clica lui Arcaş de la Gospodăria Comunală sau de la ştrand!

      Ștergere
  4. Dar cu ala de la strand ce ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi ăla de la ştrand e penal rău de tot şi vrea prin ingineriile sale financiare să obţină de la bugetul local 1,3 milioane de lei, dacă nu i se reînnoieşte contractul de asociere în participaţiune, pentru alţi 15 ani!!!

      Ștergere
  5. Lasal pe antipa sa sufle:)).dar chiar cum zice commentu de lacu helesteu ce se stie.ca prin oras se zvoneste ca o fost concesionat de viceprimar????

    RăspundețiȘtergere