duminică, 27 mai 2012

NICIO ZI FĂRĂ ROMAN (30) - AZI: DEPUTATUL VA TREBUI SĂ VÂNDĂ MEDIAȘUL PENTRU A-ȘI PUTEA PLĂTI CHELTUIELILE FĂCUTE ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ!

Deputatul Gheorghe Roman a ajuns în culmea disperării, după ce un sondaj de opinie comandat chiar de acesta îl creditează - la jumătatea campaniei electorale - cu cea de-a treia șansă de a câștiga fotoliul de primar al municipiului de pe Târnava Mare, după Teodor Neamțu și Eugen Moraru. Așa cum anticipau de altfel și politicienii locali, strategia "Micului samurai" de a acorda diverse stimulente medieșenilor (s-a ajuns deja la biciclete și calorifere!) s-a întors împotriva acestuia, concitadinii săi realizând că, de fapt, deputatul a încercat să le cumpere demnitatea! Fostul primar al Mediașului în perioada 2000-2004, Teodor Plopeanu (foto) este de părere că Gheorghe Roman habar nu are ce înseamnă administrația publică, fiind convins că înverșunarea acestuia de a ajunge primar se bazează pe credința că încă se poate jongla cu banii publici, ori se pot truca licitațiile de achiziții, prin atribuirea preferențială a unor lucrări edilitare firmelor de construcții. "Acest lucru, efectiv, nu mai este posibil, după cum se întâmpla prin anii '90", explică ex-primarul. Părerea lui Plopeanu (dar nu numai!) este aceea că Gheorghe Roman va trebui să "vândă" Mediașul pentru a-și putea plăti cheltuielile făcute în campania electorală. De altfel, nu degeaba s-a gândit inginerul Roman (despre care unii spun că ar fi rămas repetent în facultate) să recurgă la emiterea de obligațiuni municipale pentru finanțarea lucrărilor de investiții. Respectivele titluri financiare cu venit fix ce se emit de către o persoană juridică sau stat pe o perioadă medie sau lungă reprezintă în fapt un credit cu plata periodică a unui cupon de dobândă. În fond, e o formă mascată de atribuire a unor lucrări publice către firme de construcții agreate și care achiziționează astfel de instrumente. Acestea vor avea garanția atribuirii respectivelor lucrări de investiții și în plus a obținerii unui profit suplimentar din dobânda încasată trimestrial sau anual până la scadența (maturitatea) obligațiunilor municipale în speță. Tocmai din cauza suspiciunilor pe care le generează, municipalitățile se feresc să folosească astfel de instrumente de finanțare a investițiilor. Iată mai jos o declarație a lui Teodor Plopeanu din care reiese faptul că Roman s-a înconjurat de oameni fără caracter și fără coloană vertebrală.

Un comentariu:

  1. Bine ca mediesenii realizeaza intr-un final cine e acest Roman? firesc ca s-a inconjurat de oameni fara caracter si coloana vertebrala asemeni lui! ma suprinde ca cineva ca el e chiar si pe locul 3! cat despre repetentia din facultate e cat se poate de adevarat (a se vedea in Cv lui ca a facut o parte la Cluj si restul la Ploiesti ) dar nu merita un astfel de speciment nici osteneala de a-i pomeni numele!

    RăspundețiȘtergere