joi, 2 mai 2013

IOAN STOICOVICI, UN LIDER SINDICAL DE PAIE, ÎNGHIŢIT DE "MĂGARII" DIN SISTEM

Ca medieşean nu pot decât să deplâng faptul că o "entitate" tradiţională a oraşului, e vorba de SNGN Romgaz SA va dispărea în curând de pe harta municipiului de pe Târnava Mare. Nu sunt câtuşi de puţin deranjat de faptul că un director general penal, Corin Emil Cindrea va fi înlocuit cu un venetic, Virgil Metea. Chiar nu sunt afectat că firme locale precum DAFORA sau BAT, ori altele ca acestea, patronate de omnipotenţii Gheorghe Călburean, respectiv Florin Muntean nu vor mai prinde contracte "grase" cu statul. Nu mă deranjează nici amănuntul că mulţi angajaţi ai respectivei companii gazifere (cu salarii nejustificat de mari) vor fi disponibilizaţi după modelul deja "patentat" de Metea la E-ON GAZ. Lucrul acesta ar fi trebuit, eventual, să-l deranjeze pe liderul sindical Ioan Stoicovici (foto), care însă s-a dovedit a fi un om de paie, fiind înghiţit repede de "măgarii" din sistem. Eu unul nu-l pot înţelege pe acest om. Într-o primă fază a părut că se "bate" pentru ca Romgaz să rămână la Mediaş, după care dovedindu-se probabil o persoană şantajabilă a bătut în retragere. A anulat acea masă rotundă cu factori de influenţă din judeţ, iar în ziua în care se decidea soarta companiei, Stoicovici era văzut discutând la telefon în faţa fastuosului sediu din Mediaş, în loc să se afle la Bucureşti. Despre politicieni chiar nu mai are sens să vorbesc. Ipocriţi până în măduva oaselor, un Cazan, un Arcaş sau un Roman au spus că "vor face şi vor drege" în problema Romgaz, însă totul a rămas la nivel declarativ. Decizia de înfiinţare a unui sediu secundar Romgaz la Bucureşti parafată în 29 aprilie de AGA reprezintă portiţa care dă acesteia dreptul de a hotărî oricând o mutare a sediului social al companiei, oriunde o impune interesul politic. Cu adevărat dureros şi condamnabil este doar faptul că Mediaşul va pierde prin această "mişcare" o cincime din bugetul local, provenind din sume defalcate, dar şi alte sponsorizări. Una dintre acestea, direcţionată spre clubul Gaz Metan Mediaş poate fi considerată ca şi sistată. Iar efectele deja s-au făcut resimţite: antrenorul echipei de fotbal, Gheorghe Mulţescu a anunţat că, la finele sezonului îşi va prezenta demisia, iar la baschet, formaţia pregătită de viitorul antrenor federal Marcel Ţenter a pierdut fără drept de apel - scor 69-89 - în prima partidă din semifinalele play-off, disputată la Tg. Mureş, în compania echipei locale Baschet Club!

2 comentarii:

  1. prima tradare la sindicate a fost a lui miron mitrea , la ploiesti cu vintul si ceilanti , la oltchim cu toata gasca si partide , la caracalul ardelenesc ,intorsatura ca la braila din ardeal , cind sa furat inpreuna , unde au fost sindicatele ? dar bani care lipsesc cind se recupereaza , de la gasca ? daca se publica pe net cele 6 000 firme si ceilanti 10 000 de fanarioti cu conturi peste gard ,sa vedem ce hora va fii ,intre cumetrii .

    RăspundețiȘtergere
  2. Majoritatea liderilor de sindicat (nu toti) din companiile unde statul este actionar majoritar sunt niste smecheri care bat palma cu dusmanul si mimeaza in vasnici aparatori ai intereselor salariatilor, când in realitate isi asigura cucurile puturoase. Sunt niste oportunisti, ipocriti. La fel este si tovarasul Ioan Stoicovici care nu este altceva decat o capusa care suge sangele unui sistem corupt pana in maduva oaselor.
    Spui de salarii nejustificat de mari. Pe banii cui? Pe banii romanilor care trebuie sa plateasca tarife din ce in mai mari la gaze. Pai este corect ca noi toti sa platim salariile nejustificat de mari intr-o companiei gestionata la fel de prost de tovarasul stat? Pana când sa mai platim incompetenta si mafia din companiile de stat?

    RăspundețiȘtergere