miercuri, 10 aprilie 2013

MEZELURILE-S ÎMBIETOARE, DOAR TRECUTE PRIN FELIATOARE!

A devenit efectiv o obişnuinţă, o rutină cotidiană, solicitarea de feliere a mezelurilor achiziţionate fie şi de la alimentara din "colţ". Dacă altădată, în regimul comunist spre exemplu, felierea se făcea manual, cu un cuţit, de ceva vreme respectiva operaţie a devenit una automată. utilizându-se în acest sens feliatoare. Poate că foarte puţini dintre noi ne-am pus întrebarea cine anume produce respectivele utilaje. Ei, bine, iată răspunsul: Bilancia. Înfiinţată cu peste două decenii în urmă, respectiva compania specializată în producţia de utilaje şi accesorii pentru reţeaua HORECA (hoteluri, restaurante, catering) este una dintre cele mai importante din Europa, cu peste 200 de parteneri din cuprinsul a trei continente: Europa, Asia şi America. Feliatoare mezeluri este una dintre cele mai solicitate categorii de producţie ale companiei, în prezent fiind livrate clienţilor şase modele. Ceea ce le diferenţiază este destinaţia produsului, diametrul lamei, cursa căruciorului, grosimea de tăiere, greutatea. Feliatorul destinat magazinelor alimentare Mirra 250 (foto) este cel mai comun model. Fără acesta aspectul platourilor cu tartine pentru bufeturile reci ori aperitive ar arăta jalnic. Parcă nici nu ne putem imagina aspectul unor astfel de gustări, unde feliile de mezel sunt tăiate inegal (ori prea groase ori prea subţiri). Ce impresie ar putea face musafirilor veniţi pentru o onomastică, o astfel de "prezentare" a tartinelor? Nu-i greu de anticipat, probbail că toţi aceştia ar pleca înainte de a oferi cadourile sărbătoriţilor! Aşadar utilitatea unui astfel de...utilaj este cât se poate de evidentă, existând chiar o butadă în acest sens: te poţi sătura doar privind bucatele, înainte de a le "degusta". Concluzia personală este însă următoarea: mezelu-i îmbietor, trecut prin feliator!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu