joi, 2 august 2012

BĂTAIA DE JOC FAȚĂ DE ROMÂNI - CURAT CONSTITUȚIONALĂ, MONȘER!

Curtea Constituțională prelungește criza politică din România, amânând pentru data de 12 septembrie pronunțarea unei "sentințe" legate de referendumul din 29 iulie. Iar asta pentru că afinitățile celor nouă judecători ai respectivei instituții a statului de drept (foto), față de președintele ales și cel desemnat s-au dovedit a fi sensibil egale. Indiferent de motivele ce pot fi invocate în cazul de față, e cert faptul că de joi, bătaia de joc la adresa românilor a devenit una...constituțională! Știind că luna august este, de regulă, una a concediilor în toată Europa, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis să nu strice vacanța aleșilor dar și cea proprie, așa câ până la toamnă au pus batista pe țambal. Cifrele la care ar fi trebuit să se raporteze CCR pentru a invalida referendumul sunt considerate, de către USL umflate, în timp ce reprezentanții PDL susțin că umflate sunt de fapt cifrele celor prezenți duminică la referendum. Și unii și ceilalți au dreptate, pentru că, în momentul de față, este exclus ca numărul românilor cu drept de vot să fie peste 18 milioane. După cum exclus este ca și participarea la referendum să fi fost în unele județe de peste 70%. Un calcul simplu făcut în fața jurnaliștilor de primarul Mediașului și președinte al PDL, Teodor Neamțu, relevă faptul că potrivit opiniei acestuia, s-ar fi furat vreo două milioane de voturi. Cifrele de la Mediaș pot fi extrapolate la nivel național, iar concluziile devin șocante. Municipiul de pe Târnava Mare are potrivit listelor electorale peste 50.000 de locuitori, însă dintre acestea doar circa 33.000 au drept de vot. O prezență la referendum de 70 de procente ar fi însemnat 35.000 de votanți, ceea ce reprezenta cam 110%, adică populația în viață plus morții ultimilor ani precum și cei stabiliți in străinătate. Achiziționarea recentă a softului anti-fraudă de către Autoritatea Electorală Centrală ar putea avea ca rezultat aflarea numărului real al celor care s-au prezentat duminică la vot. Dar oare are interesul cineva (și aici e vorba în primul rând de CCR) să afle care este numărul real al votanților, nu doar al celor cu drept de vot? Cu siguranță că, în 12 septembrie votul celor nouă judecătorilor va fi tot unul politic!!! Pentru că lucrurile erau clare încă de pe acum, regulile nu se pot schimba niciodată în timpul jocului. Doar bătaia de joc a unora la adresa românilor poate fi fără limite, una curat constituțională, monșer!!! Una oeste alta, personal prevăd că în data de 12 septembrie se va decide de către CCR anularea referendumului din 29 iulie și organizarea altuia, în conformitate cu listele electorale actualizate între timp.

2 comentarii:

  1. Cu cat s-ar fi putut majora pensiile daca nu s-ar fi aruncat pe referendum 42 mil.$ - nu s-ar arunca banii pe un simulacru de recensamant fara nicio valoare economica sau sociala si daca nu s-ar mai recidiva odata aventura referndumului - adicalea alti 42 mil.$ de euro.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astia cauta" nod in papura'"la locale nu s=a votat dupa aceste liste de la referendum? sa se invalideze alegerile locale,ca si-asa au votat mai multi tigani decit sunt in realitate!

    RăspundețiȘtergere