miercuri, 1 februarie 2012

PREVIZIUNE "ADEVĂRUL VERDE ÎN FAȚĂ": TEODOR NEAMȚU VA CÂȘTIGA UN NOU MANDAT DE PRIMAR AL MEDIAȘULUI!

După aproape două săptămâni, timp în care a adunat 123 de respondenți (cam tot atâția medieșeni câți a reușit să strângă PSD-ul în cele câteva zile de proteste la adresa actualei puteri!) sondajul de opinie din "Adevărul verde în față" legat de întrebarea "Ce candidat la funcția de primar al Mediașului ați alege în 2012?" s-a încheiat astăzi cu "victoria" primarului în exercițiu, Teodor Neamțu, care a obținut 39% din sufragii.
Deși propus într-o perioadă extrem de tulbure pentru PD-L, sondajul a evidențiat faptul - recunoscut de altfel - că la alegerile locale este votat întotdeauna candidatul și nu formațiunea politică din care acesta face parte. Concluziile care se pot desprinde în urma acestui "test" sunt cât se poate de simple: bătălia finală pentru cea mai importantă funcție din administrația locală (aceea de primar) se va da între doi candidați (în prezent) ai aceluiași partid, PD-L: primarul Teodor Neamțu și deputatul Gheorghe Roman. "Regula" universal-valabilă este aceea că întotdeauna candidatul aflat în funcție câștigă alegerile locale, excepție făcând situațiile asimilate cu "dictatura" (cazul Dionisie Bucur care în anul 2000 a pierdut la mustață alegerile locale de la Mediaș în favoarea lui Teodor Plopeanu, însă după ce a deținut timp de zece ani funcția de primar al municipiului de pe Târnava Mare). Având în vedere că actualul primar a avut la dispoziție doar o jumătate de mandat pentru a-și demonstra aptitudinile de prim-gospodar este de așteptat ca electoratul să-i acorde din nou, masiv, "sprijinul".
Pe locul secund, la o diferență de 12 procente (27%) s-a situat deputatul Gheorghe Roman, pe care îl recomandă doar tinerețea. Altfel, în Parlamentul României nu a avut nicio inițiativă legislativă, nicio intervenție în plen și nicio interpelare. Deputatul portocaliu poreclit "Micul Samurai" identificat mai mereu cu "mafia" Mediașului (Horațiu Potra, Ilie Vasile Lulciuc, etc.) și-a câștigat ceva simpatizanți doar după ce a promis că va candida ca primar din postura de independent. În acest fel speră să aibă soarta lui Sorin Oprescu, însă lucrurile sunt total diferite. Deși actualul primar general al Capitalei a demisionat din PSD, el a continuat să fie susținut de respectivul partid politic tocmai pentru a învinge un candidat al puterii (Vasile Blaga). În acest caz însă, este exclus ca PD-L să-l susțină pe Gheorghe Roman, pentru că l-ar învinge pe...propriul candidat (Teodor Neamțu). Candidatul USL (chiar dacă nenominalizat) s-a situat pe poziția a treia cu doar 15 procente. Medieșenii au remarcat faptul că din rândul PSD și PNL nu poate fi desemnat drept candidat la primărie decât unul dintre oamenii "vechi", în vârstă de peste 50 de ani, gen George Petrescu, Fănel Mendea, Partenie Lupșan. În "ecuație" ar mai fi putut intra, poate, și Corin Emil Cindrea (președintele clubului Gaz Metan Mediaș) dacă acesta n-ar fi fost anchetat de DIICOT. Un număr aproximativ egal de medieșeni (12-13%) își doresc un primar realmente independent sau o "figură" nouă, dar care să aibă în "spate" un partid politic fie el și de...buzunar! În urma acestui sondaj de opinie care nu poate emite pretenția infailibilității (totuși, cel de pe platforma blogspot poate fi oricând un barometru real, căci exclude IP-urile dinamice și permite exprimarea doar a unei singure opțiuni de vot!) "Adevărul verde în față" previzionează că, la alegerile din iunie 2012, primarul în exercițiu, Teodor Neamțu, va obține un nou mandat în fruntea urbei!

Un comentariu:

  1. mergeti fratilor in Blaj sa vedeti cum arata !!! transformat 100% !!!primarul nostru ce a facut in mandatul lui ? 1 sens giratoriu si ala de nu poate intoarce un tir :)) ZERO , zero si iar ZERO!!! de 1 an de zile nu sunt capabili sa repare drumul pe varianta acolo langa "italianu`" sa nu mai zic la podul mare unde iarasi au aparut cratere !!! si lista continua !!!!

    RăspundețiȘtergere