luni, 30 ianuarie 2012

INVENTATORUL BLĂJAN A INVENTAT O NOUĂ MESERIE: DIRECTOR LA STAT ȘI AGENT IMOBILIAR LA ACEEAȘI FIRMĂ, ICPAO MEDIAȘ

În municipiul de pe Târnava Mare a apărut ce ceva vreme o nouă modă: vânzarea sau închirierea, ca locuinţe, a birourilor reamenajate ale fostelor intreprinderi comuniste. Cel mai revoluţionar în respectiva branşă s-a dovedit, de departe, a fi directorul Institutului de Cercetări Produse Auxiliare Organice (ICPAO) Mediaş, Olimpiu Blăjan (foto). Inventator cu patalama la mână (autor al procedeului de obţinere a benzildimetilcetalului), Blăjan a “rentabilizat” firma de stat de la care încasează lunar câteva mii de lei printr-o metodă ce poate fi, de asemenea, brevetată: pur şi simplu s-a “angajat” agent imobiliar al birourilor institutului, pe care le-a transformat în spaţii de locuit. În acest sens şi-a constituit în decembrie 2009 o “intreprindere individuală”, practic un PFA (persoană fizică autorizată), cu care a purces să culeagă laurii...succesului! A investit în mobilarea şi compartimentarea fostului laborator al institutului, care a devenit un bloc de locuinţe cu garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere, iar în prezent ajutat de fiica sa (evident, angajată a aceluiaşi institut) le-a scos la vânzare.
Chestionat în legătură cu ultima sa “invenţie”, Olimpiu Blăjan a precizat că afacerea în speţă este una cât se poate de legală (însă oarecum...imorală!) mai ales pentru că a ştiut să exploateze spaţiile nefuncţionale ale ICPAO pe care le-a transformat în locuinţe şi sedii de firme, generatoare de impozite la bugetul local. Potrivit declaraţiilor acestuia, preţurile locuinţelor respective sunt cuprinse între 28.000 şi 45.000 de euro, în funcţie de suprafaţă şi de dotări.

4 comentarii:

  1. Acest "inventator" a fost odata un imputit de comunist si sef de sindi(ca)cat!
    un fost angajat

    RăspundețiȘtergere
  2. nu este inventatorul brevetului, alcineva a inventat brevetul si a muncit pt. realizarea inventiei, a distrus institutul, a distrus valoriile, era un nimen si va ramane tot un nimen.

    RăspundețiȘtergere