miercuri, 22 februarie 2012

DACĂ NU VREŢI SĂ FIŢI UCIŞI DE SISTEMUL SANITAR DIN MEDIAŞ, ATUNCI EVITAŢI-L PE DOCTORUL DANIEL CICHI!http://coltisorderai.blogspot.com

Despre sistemul sanitar din România ar fi foarte multe de spus, însă cu siguranţă foarte puţine...de bine! Nici Mediaşul nu face excepţie de la regulă, mai ales de când îl are ca “medic specialist” pe doctorul Daniel Cichi. De fapt, personal mă îndoiesc că acest individ are studii medicale, având în vedere că tratează pacienţii doar după ureche, care şi aceea pare plină de dopuri! Altfel nu găsesc nicio explicaţie pentru tratamentele prescrise bolnavilor care, din nefericire sunt în marea lor majoritate copii. E adevărat că mai are şi câţiva adulţi în “panoplie”, la fel de nemulţumiţi de medicaţia recomandată, dar şi de aerele de suficienţă cu care îi întâmpină pe pacienţi. Am primit mai multe sesizări din partea oamenilor suferinzi dar parcă nu le-am dat crezare până când nu m-am convins pe propria piele cum stau lucrurile. În aceeaşi săptămână am avut parte de două “mostre” de medicină practicate de un venetic ajuns cu pluta de la Sibiu la Mediaş şi care se pare că a lipsit nemotivat de la jurământul lui Hippocrate. Mai întâi a fost vorba de fiul cel mic, Cristian care s-a ales cu o răceală din care n-au lipsit “accesoriile” (febră, greaţă, vărsături).
I-am solicitat “medicului” Cichi de la Dispensarul Urban Gura Campului să-mi fie consultat băiatul însă acesta a motivat că nu are “loc” (nici măcar cu plată) până vineri după amiază. Pentru că nu puteam să-l las în starea respectivă (cu atât mai mult cu cât nici la serviciul de urgenţă nu a fost primit întrucât este înscris la un medic de familie, aşa cum mi s-a explicat), am început să-l tratez conform sfaturilor unui amic farmacist, în funcţie de simptomele descrise. O zi mai târziu a venit rândul fiului cel mare, Marian, să intre pe mâna “felcerului” Cichi. Acesta s-a prezentat la medic pentru o erupţie cutanată însă “medicul specialist” l-a tratat de...diaree. Adică i-a prescris Loperamid, recomandat exclusiv pentru respectiva afecţiune. A doua zi mi-a replicat, senin că a fost vorba de o “eroare”, care v-a putea fi “reparată”. Cum nu prea îmi stă în fire să repar (mai bine înlocuiesc!!!), m-am adresat miercuri cu o sesizare la Colegiul Medicilor. Poate în acest fel reuşesc să-i scap pe medieşeni de noul virus cu care s-au procopsit de ceva vreme şi pe care eu deja îl numesc “bacilul Cichi”. Mă îndoiesc, totuși, că se va întâmpla așa ceva din moment ce din totalul celor 12 membri ai Colegiului Medicilor Sibiu, doi sunt din familia Cichi, mai exact însuși Daniel și soția acestuia, Mariana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu