luni, 26 ianuarie 2015

ÎNFIINŢAREA UNUI SERVICIU DE URGENŢĂ PRIVAT REPREZINTĂ ŞTIREA ANULUI LA MEDIAŞ!

Ştirea că, la Mediaş, va fi inaugurată în curând, o policlinică privată cu serviciu de ambulanţă şi de urgenţă, publicată în exclusivitate de "Adevărul verde în faţă" a "rupt" efectiv internetul (facsimil), în numai 24 de ore peste 2.000 de persoane - în mare parte localnici - luând la cunoştinţă şi salutând iniţiativa respectivului licenţiat în medicină, Marin Trifa, patronul lanţului de farmacii "Alexfarm". Evident nu faptul că în municipiul de pe Târnava Mare va fiinţa o nouă policlinică particulară (cum de altfel mai există asemenea locaţii cu cabinete asociate) i-a entuziasmat pe medieşeni ci ineditul că, peste puţin timp, va exista o alternativă viabilă (şi cu siguranţă profesionistă) la actualul Centru de Primire Urgenţe CPU din cadrul Spitalului Municipal Mediaş. În legătură cu această veritabilă "oaie neagră" a unicului lăcaş de sănătate in nordul judeţului Sibiu, "Adevărul verde în faţă" a tras numeroase semnale de alarmă dar, din păcate, situaţia nu s-a îmbunătăţie câtuşi de puţin.
Ba chiar, dimpotrivă, un şef de instituţie publică tocmai a relatat faptul că, atunci când a ajuns la CPU cu soţia sa, cunoscută cu afecţiuni cardiace şi s-a plâns că "nu mai are aer", medicul de gardă i-a sugerat să...deschidă larg geamurile! Mai recent, un fost coleg de la Poliţia Locală a fost ţinut trei ore la CPU fără a i se acorda asistenţă, cu toate că suferise un preinfarct. Familia acestuia a făcut singură toate diligenţele necesare pentru ca pacientul să ajungă la Tg. Mureş, unde i-au fost montate două bypass-uri!!! Iar asta fără a mai pune la socoteală faptul că destui pacienţi sau aparţinători legali ai acestora au fost desfiguraţi în bătaie de agenţii de pază ai spitalului chemaţi de respectivii medici de gardă, pentru care nu profesionalismul ci suficienţa şi dispreţul reprezintă cuvintele de ordine. Un cititor era de părere că de-acum înainte banul va face diferenţa, însă personal consider că sistemul va face, de fapt, diferenţa. Pentru că dacă "la stat" e admisibilă orice prestaţie medicală, "la privat" lucrurile se schimbă în mod redical: niciun patron nu poate accepta să-şi piardă clienţii din cauza unor atitudini neprincipiale ale angajaţilor săi!

2 comentarii:

  1. DOMNULE ZIARIST ; MERGE-TI PENTRU EFECTUAREA UNOR ACELEASI ANALIZE MEDICALE LA 3 POLICLINICI SAU SPITALE SI O SA OBSERVATI CA AVE-TI 4 REZULTATE DIFERITE . DACA INTRI INTR-O UNITATE MEDICALA TE TRIMITE DE LA UN CABINET LA ALTUL SI DE LA UN MEDIC LA ALTUL MAI SPECIALIST . ANALIZE PESTE ANALIZE SI REZULTATUL RETETE CIT MAI MULTE SI REVENIREA LA ALTE CONTROALE PERIODICE . DAR CU CONDITIA SA IEI MEDICAMENTELE DE LA ANUMITE FIRME SI ANUMITE FARMACI . IN MEDICAMENTE SE MAI PUN SI INLOCUITORI APROXIMATIVI , NU II CONTROLEAZA DECIT LA OMOLOGARE SI PE URMA CU MILA . AM FOST INTRO ASA ZISA FABRICUTA DE CONFECTIONAT SI INPACHETAT MEDICAMENTE . ACUM MEDICAMENTELE SINT MAI MICI SI INPACHETATE IN CARTON SI HIRTIE FINA IN CANTITATE SI VOLUM INPAIAT LA MAXIM . CEA MAI BUNA AFACERE ESTE INTR-O DUBITA DE PRAFURI CU TALC SI FACE O AFACERE DE 10 - 20 TIRURI . TOTI AU PROSPERAT SI PE ZILELE OAMENILOR BOLNAVI DE CANCER , AVETI EXEMPLU DE CONSTINTA . NU MAI EXISTA JURAMINT SAU CONSTINTA . INCLUSIV POPA . CARDUL DE SANATATE I-L VERIFICI PE MEDIC SI FARMACIST - ALCHIMIST SI SE STIE APROAPE TOT , CIT SI PRETUL POATE , PENTRU ACTIVITATE . SALVARILE PARTICULARE IN ORAS LA MINE TE PLIMBA PE LA 2-3-4 SPITALE CARE NU AU LOCURI SAU TRATAMENT , DOCTORI , ACTIVITATE DE SE ZBATE SI SCRIE CE VOR , NUMAI SA IA BANI CIT MAI MULT DE LA ASIGURARI . LA FEL CA MECANICI AUTO . CIND PUNE STAMPILA . EU STIU PE CINEVA CARE AVEA LINGA FRIGIDER O STIVA PINA IN TAVAN DE SACOSE -PLASE GOALE NUMAI DE LA MICILE ATENTI DATE DE PACIENTI . AM VECINI MEDIC SI PROFESORA , CARE AU PLECAT IN FRANTA SI AU LASAT CASA - VILA LA PARINTI SA O VINDA . AICI NU PUTEA SA PLATEASCA GAZELE SI CELELANTE LA CASA . SA DEA SFINTUL SA FIE BINE . TIMPUL DECIDE .

    RăspundețiȘtergere
  2. Si plecara la actiune , stiau mai multe , dar acum au primit deslegare pentru actiune . Ceva sa confirmat a doua zi . Numai sa fie vointa si constinta . Punct . Fara comentari .

    RăspundețiȘtergere