sâmbătă, 31 ianuarie 2015

"PREMIILE OSCAR", LA SCARĂ INSIGNIFIANTĂ, SUNT DECERNATE ŞI ÎN ACEST AN, LA MEDIAŞ!

De câţiva ani, singurul post de televiziune din nordul judeţului Sibiu încearcă să mai anime viaţa urbei de pe Târnava Mare organizând o competiţie mediatică menită a desemna elitele Mediaşului din diverse domenii de activitate: politic, econimic, social, cultural, sportiv, totul culminând cu alegerea "Medieşeanului anului". Este, dacă vreţi, un fel de decernare a "premiilor Oscar" la scară...insignifiantă! Demersul ar putea fi unul lăudabil dacă n-ar intra "în scenă" tot felul de interese mai mult sau mai puţin obscure. Trebuie spus că, aproape din start lucrurile sunt scăpate de sub control, oamenii din spatele celor nominalizaţi, mobilizându-se în mod exemplar (prin vot!) pentru a-i scoate în frunte pe cei pentru care "luptă". Îndoielnic - ba chiar fără niciun discernământ - rămâne modul de selectare a propunerilor, iluştri anonimi ajungând să se regăsească printre "vârfuri". În prezent, podiumul "Medieşeanului anului 2014" este ocupat în ordine de Andreea Dragoman, Kadar Tamas şi Florin Stancu. Singurul "intrus" la respectiva categorie pare a fi Kadar Tamas, despre care chiar nu-mi aduc aminte să fi făcut ceva ieşit din comun şi cu efecte vizibile, concrete, pentru locuitorii Mediaşului. Personal, dacă aş fi fost în locul acestuia aş fi refuzat politicos dar categoric, înscrierea în cursă! La "Politicianul anului" clasamentul este de-a dreptul ireal. Pe primele trei poziţii apar Viorel Arcaş, Gheorghe Roman şi Mariana Tarniţă, adică trei exponenţi ai PSD, partid "sancţionat" drastic la recentele alegerile prezidenţiale chiar de către medieşeni. În aceste caz, este mai mult decât evidentă "mânăreala" şi interesul organizatorilor! Secţiunea "Managerul anului" este condusă de Bogdan Burghelea, directorul Spitalului Municipal Mediaş, a cărui capacitate managerială este oarecum discutabilă, dacă se are în vedere faptul că investiţiile şi dotările din cadrul respectivei instituţii sanitare se datorează, aproape exclusiv, municipalităţii. Clar însă, o bilă neagră, se cuvine a fi acordată respectivului medic chirurg, pentru modul în care gestionează situaţia de la Centru de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş. O altă supriză imensă o reprezintă prezenţa în fruntea secţiunii "Omul de cultură al anului" a lui Costel Popa, un interpret de muzică populară despre care abia pot fi obţinute câteva informaţii graţie motorului de căutare, Google. Lucrurile intră pe un făgaş normal la secţiunea "Antrenorul anului", având în vedere că liderul, Vasile Herman, reprezintă într-adevăr un nume pentru municipiul de pe Târnava Mare. În ceea ce priveşte "Sportivul anului", prima poziţie este ocupată de către atleta Iulia Zudor, vicecampioană naţională la alergare montană, care probabil are mai mulţi fani şi susţinători pe facebook decât Andreea Dragoman, multiplă campionaă naţională şi europeană la tenis de masă, clasată aici abia pe locul al III-lea!!!
Ultima secţiune la care sunt nominalizate persoane, "Voluntarul anului" o are în frunte pe Gina Maria Toma, coordonatoarea "Centrului de Voluntariat", o prezenţă oarecum aşteptată în capul listei. Deşi, personal, l-aş declara câştigător detaşat la respectiva secţiune pe studentul medieşean la medicină Radu Adrian Ciora (foto facebook), cel care nu are în spate ONG-uri, asociaţii sau fundaţii, dar face într-adevăr voluntariat la Spitalul Municipal Mediaş (cu zero câştiguri materiale)! Ba chiar mai are şi curajul să "vorbească" atunci când constată unele deficienţe în sistemul sanitar. În rest, aşteptăm cu (dez)interes gala decernării premiilor, al cărei covor roşu va fi adus de PSD, partid care, cu siguranţă, va da şi "Politicianul anului". C-aşa-i, la televiziunea cu... site purpuriu!!!

3 comentarii:

  1. Nelu,nu am crezut ca vei scrie despre asa ceva...Kadar Tamas nu este vinovat cu nimic daca a fost nominalizat..Trebuia sa vi cu noi la cateva actiuni si poate iti dadeai seama ce om este...eu nu vad nimic rau in aceste nominalizari care sunt publice...si incearca sa nu stergi comentariul,sa vada si altii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu contest valoarea ca om a lui Kadar Tamas dar, sincer, n-am constatat că acţiunile sale au schimbat în vreun fel destinele comunităţii, ba chiar într-atât de mult încât să te afli în cursa pentru "Medieşeanul anului". Acum câţiva ani şi eu am fost nominalizat pentru "Jurnalistul anului", însă am solicitat organizatorilor să fiu retras pentru că n-am considerat că am ieşit cu ceva în evidenţă spunând lucrurilor pe nume. Ştiu că nominalizările sunt publice însă eu nu cred că dacă l-aş fi propus pe vecinul de la scara a doua drept "Medieşeanul anului", m-ar fi luat cineva în seamă. Şi totuşi şi el a făcut destule pentru locatarii blocului! Deci păstrând proporţiile, nu cred că oricine are un site ori o pagină de facebook poate candida la "Medieşeanul anului"!!!

      Ștergere
  2. Tara arde de la Elena Lupescu de Plescoi , combinata din copilarie cu Catalin Predoiu si un tigan Cocos , a distrus toate serviciile conduse de Ardeiasi si Blaga . Ardeleanul corect BOC taia salarii si pensii cu 25 la suta iar ei furau de 1500 la suta . Unde esti Boc te-am ales mereu , sa te scuip , scirba prosta cu facultatea la fara fregventa ii aveai in guvern . Acum vrea sa vina Mafia lui Blaga , care ia prostit o tiganca . Festivalul fustelor basite , la 25 ani conduce tara . Iar alti si noi sinte-m in groapa cu lei , .

    RăspundețiȘtergere