miercuri, 10 decembrie 2014

LA SPITALUL MUNICIPAL MEDIAŞ EXISTĂ UN CORDON (ÎN BLEU!) PE CARE NU-L ÎNGHITE NIMENI, DAR E TOLERAT DE "ORGANE"!

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Municipal Mediaş a fost, în ultima vreme, modernizată şi dotată corespunzător din punct de vedere medical însă, din păcate, nu a fost şi "reformată" la nivelul personalului sanitar. Astfel, s-a ajuns ca sesizările pacienţilor să fie tot mai dese atunci când vine vorba de exercitarea actului medical şi, mai ales, de atitudinea unor doctori. De departe "campionul" respectivelor reclamaţii este medicul Alexandru Cordon (foto facebook) care se dovedeşte, cu fiecare zi, a fi distrat, superficial, sau poate chiar incompetent! Acest lucru l-a simţit, pe propria piele şi administratorul blogului "Adevărul verde în faţă", în urmă cu circa doi ani, atunci când a fost atacat de câţiva câini comunitari, pe şoseaua de centură. Ajuns la UPU, am fost preluat de doctorul Alexandru Cordon care, din start, după ce şi-a vârât adânc degetele în rana sângerândă, m-a asigurat că plaga muşcată nu poate fi suturată, după care, am fost direcţionat, cu o fişă în mână, la secţia de "Boli Infecţioase". Aici am rămas stupefiat să constat, împreună cu personalul sanitar al secţiei că, rana cu pricina fusese "localizată" nu conform realităţii, în spatele genunchiului stâng, ci la...şoldul drept!!! De atunci medicul generalist în speţă a acumulat vreo 40-50 de reclamaţii din partea pacienţilor ajunşi la UPU Mediaş, cele mai multe vizând adresabilitatea şi exercitarea actului medical. Pacienţii au ajuns să fie înjuraţi ca la uşa cortului, la fel şi angajaţii firmei care asigură paza şi securitatea în cadrul spitalului, ba chiar neţinând seama de jurământul lui Hippocrate (pe care l-a depus!) bolnavii aproape că sunt lăsaţi să moară, la uşa cabinetului. Despre respectivele sincope de la UPU Mediaş are cunoştinţă şi managerul Spitalului Municipal Mediaş, Bogdan Burghelea dar, cu toate că aproape nimeni nu-l poate "înghiţi" pe acest Cordon (în bleu!), continuă să fie tolerat pe motiv că nu poate fi găsit, încă, un înlocuitor!!!

35 de comentarii:

  1. Asa e la noi in Romania, pana nu le bagi ceva in buzunar nu te baga in seama!!!!!
    Astepti in fata la usa, poti murii acolo si nimeni nu te baga in seama!

    RăspundețiȘtergere
  2. am apucat si eu pe mana lui... vai de capul meu !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa mai zic de asistente ca te fura vazand cu ochii

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu merits fiert la porci in loc sa trateze oamenii ii omoara....

    RăspundețiȘtergere
  5. Sä nu dea Domnul sä pic pe mäna lui , ii trag o bätutä cu strigäturi de nu stie care e fata si spatele lui, dar ce face Manageru spitalului? e obligatia lui sä il pune cu botul pe labe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am stat 4 luni pina a dat un raspuns in scris , la fapta reala si acea cu aproximatie , nu cea reala . Zicind ca este secret . Lucreaza cu organele ei ma intirzia cu raspunsul scris , nu vrea sa-l dea , iar organele , sa vin la ei imediat si sa nu mai iau constatarea , ca nu este nevoie . Asa sa le ajute dumnezeu de sarbatorii , la familia lor .Am un vecin iesit la pensie de la organe . Acum toti bani si sanatatea o consuma pe drumuri si bani la spitale si doctori , pentru sanatatea unui copil al fetei lui . Plinge pe drum si zice o doamne de ce mai blestemat .

    RăspundețiȘtergere
  7. Incompetenta, indolenta, nepasare si nesimtire uriasa , asta intalnesti cand mergi la serviciul de urgenta Medias. Te scoate afara , iti vorbesc oribil, apelativul "tu" ii ceva normal. Te tine la usa pana isi bea " cafeiul" , pana isi terminal povestile . . . ca oricum oamenii vin de placere sau sa-i deranjeze. Mai bine de doua ore stau in fata usi , si singurul lucru care-l aud ii " ai rabdare" fara sa te intrebe nimeni prima data , ce ai, de ce ai venit , poti sa astepti , sau crepi afara ? Oameni invarsta foarte bolnavi plang pe hol de durere si nesimtitului nici ca-i pasa. Nu stiu cum il poate tine acolo, chear si in lipsa de personal tot nu poti tine asa un om acolo nu este normal, nu este etic medical daca se mai tine cont de juraminte. Merita facuta o petitie, o adunare de semnaturi prin care sa se ceara demisia lui, si retragerea dreptului de profesare ca sa ne asiguram ca nu patesc si altii la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai foarte mare dreptate. Am patit acelasi lucru acum o luna...

      Ștergere
  8. UN MEDIC PROFESIONIST!!MULTI DINTRE DUMNEAVOASTRA NU MERGETI REGULAT LA MEDICUL DE FAMILIE SI ASALTATI URGENTA!!SI MULTI DINTRE CEI CE COMENTEAZA SUNT CEI CE NU PLATESC LA CASA DE ASIGURARI!!!CEL MAI USOR E SA CRITICATI !!!IN URGENTA MEDIAS LUCREAZA PROFESIONISTI SI IN PRIMUL RAND OAMENI CA SI VOI!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o vita abjecta ma . Si tu , si Cordon . Te bag in ma-ta de dobitoc . Cand ai o colica renala , un mortii tai te duci ? La medicul de familie , regulat ? Te'n gura de papagal rujat . Medic profesionist , dai-as gutuie . Tie nu-ti dau ca te innobilez . Hai mars de pe Internet , arunca-ti calculatorul pe geam si da-ti foc . Consumi oxigen degeaba .

      Ștergere
  9. Am ajuns ai eu din nefericire pe la UPU si am asteptat vreo 2-3 ore si pe langa asteptat cand am ajuns sa vada ce am la picior pentru ca nu mai buteam umbla mi-au zis ca poate am calcat stramb si nu stiu eu si au vrut sa ma trimita acasa fara sa imi dea nici macar un calmant, noroc ca le-am zis eu.Macar daca m-ar fi ajutat cu ceva dar mi-au spus ei pentru ca dupa 2 zile am fost la alt doctor din policlinica si mi-a zis ca e din cauza la coloana peoblema. Acesta e profesionalismul medicilor de la UPU care nu dau 2 bani pe persoana care are nevoie de ajutor.NO com.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimabila noi in uk asteptam si 4-5 ore.

      Ștergere
    2. Pai sunteti niste sclavi ai englezilor , de aia stati 4-5 ore . Doar de asta ati mers acolo . Un sclav e tratat ca un sclav . Si punctul B , ai un argument de cacat .

      Ștergere
  10. Am patit-o si eu cu el,nici macar nu te baga in seama, stai la usa la urgente si el nu se deranjeaza de la cafea sa te cunsulte,am steptat 3 ore in fata usii si nu ne-a bagat in seama pana nu am intrat peste el in cabinet si atunci mi-a raspuns nervos ''dute acasa ca nu ai nici pe DRACU''.Astia sunt medicii din Medias...asteapta sa le bagi bani in buzunar...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ne adunam cu totii acolo si stam pana isi da demisia

    RăspundețiȘtergere
  12. Oameni buni , daca tot comentati fiti cinstiti si nu fiti ANONIMI, si daca crede-ti ca DR. CORDON e asa cum spune-ti , in opinia mea fabulati,va invit pe voi sa face-ti medicina sau cresteti-va copii in asa fel incat sa nu devina niste lepre si sa creada ca au numai drepturi . Peste tot in lumea asta se asteapta la Urgente va asigur mult mai mult decat la noi in tara, in functie de gravitate binenteles.Si-apoi fratiilor cum vre-ti voi sa schimbati o valoare cu o nonvaloare . Sau vre-ti cumva o nonvaloare care sa va vb. frumos ?tratamentul va fi pe masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca ati realizat ca si dvs. ati comentat tot ca anonim . Credeti se scrie fara cratima , cat despre drepturi , exista Legea Drepturilor Pacientului pe care cred ca ar trebui s-o studiati . Asta pe langa gramatica limbii romane , unde sunteti praf .

      In momentul in care platesti un serviciu , AI DREPTURI . Nu ai obligatii . Cel pe care il platesti are obligatii . Tu nu . Ai bagat la cap ?

      Vreti se scrie tot fara cratima . Te pupa Jean .

      Ștergere
    2. Ah , la fel si faceti . Nota 2 , ne vedem la toamna .

      Ștergere
  13. Nu trebuie sa va adunati nicaieri caci oricum nu impresionati pe nimeni si autoratile au fobie la grupuri mai mari de 5 persoane ce protesteaza. Plangere civila sau penala, dupa caz si o plangere de malpraxis.
    Mai consultati parerea la inca 2,3 medici, daca se poate prof. universitari si faceti plangerea cu pricina. Oricum un consiliu va decide daca este intemeiata plangerea ori corb la corb nu scoate ochiul deci eu unul nu as specifica la celelalte pareri/consultatii pentru ce am nevoie. Ar fi optim ca celelalte pareri/diagnostice sa fie la fel, frumos asternute pe scrisoarea medicala. SI pentru Dumnezeu nu va mai tot plangeti pe forumuri, conultati un avocat si o sa aveti la dispozitie toate informatiile necesare sa porniti la drum. Acum un diagnostic gresit poate sa il puna orice doctor si ei sunt oameni, problema e cand ti se pune viata in pericol (clasicul, "ia un calmant si du-te acasa" iar in realitate tu ai apendice perforat). La ce salarii mizerabile exista in sanatate nu va asteptati, mai ales in Medias, sa fie Doctori cu experienta vasta in domeniu. Si inca un sfat, de cumva aveti dureri insuportabile ce dureaza de zile bune, asteptati dracului pana la ora 9,10 si nu mergeti la 3 sau 4 noaptea sau cel putin nu asteptati zile pana va prezentati la un medic pentru consult. Si in ultumul rand daca vi se pare ca sistemul Romanesc de sanatate este prost va sugerez sa mai iesiti din tara si sa colindati sitemele de urgenta din "tari puternic dezvoltate", v-ar ajuta ca experienta de viata si nu ati mai critica atat serviciul de urgente Medias ori un anume medic, care totusi, face ce poate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Oameni buni nu știți ce vorbiți. Dr. Cordon este un medic cu conștiința ,ceea ce putini medici din Medias au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , noi habar n-avem ce vorbim si ai aparut tu sa ne luminezi si sa ne spui ca o fiinta umana are constiinta . Asta e ceva nou , daca nu ne spuneai tu , muream prosti . Revenind insa la resentimente mai bune , constiinta poate fi curata sau murdara . Despre curatenia constiintei acestui berbec constipat insa , ma indoiesc .

      Ștergere
  15. Fiti multumiti ca mai exista inca urgenta in medias si medici competenti precum Dr Cordon si ceilalti medici.

    RăspundețiȘtergere
  16. PACIENTILOR CERETI URGENT IMPLEMENTAREA , IMPUNEREA , OBLIGATORIU A << CARDULUI DE SANATATE >> SI SE STIE TOT DESPRE MEDIC SI PACIENT . UN APARAT DE EVIDENTA A CAZURILOR CU INTRARE SI IESIRE , DIACNOSTIC SI PERSONALUL CARE A LUCRAT . CALCULATORUL I-L VERIFICA SI I-L SCOATE DIN GRILA PROGRAM , LA ORCE CONSULTATIE . SE VOR EXCLUDE SINGURI DIN SISTEM .

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte dragut! Cei care solicitati sa nu se mai comenteze anonim, ar fi frumos sa dati chiar voi primul exemplu....iar in ceea ce priveste UPU din strainatate, prima data traiti aceasta experienta si apoi mai vorbiti....macar aici nu vorbesc urat cu tine....nu te pupa, dar se ocupa de tine si iti fac analizedin cap pana-n picioare.......apropos, atat imi mai amintesc "vreti" se scrie legat.

    RăspundețiȘtergere
  18. in primul rand vreau sa va spun ca nu se spune UPU ci CPU.....la Medias este un volum mare de consultatii de care in mod normal ar trebui sa se ocupe medici de familie nu medicul de la CPU..... un singur medic pe tura nu poate asigura consult la toti pacienti din zona de nord a judetului..........cat despre DR. CORDON din punct de vedere medical este un profesionist............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este . Un criminal profesionist . Si are si acte . Si acoperire legala . Continua sa-i saruti mai departe zonele intime , nu te deranja sa-mi raspunzi .

      Ștergere
    2. S-a mai trezit un analfabet sa ne dea lectii . Mai vita anosta , du-te ma si repeta gramatica limbii romane din scoala primara , dupa care te poti intoarce pe blogul asta . Ca esti prost de-ti pute creierul a dejectii umane . Un singur medic treaz pe tura , ai vrut sa spui . Asistentii ce fac ? Joaca Popa Prostu in timp ce oamenii mor pe capete ? Te'n'gura de primata inferioara cu gandirea ta de spalat pe creier cu H2SO4 .

      Ștergere
  19. Romania numai acolo se poate asa ceva. Pacat. In alte tari dupa atatea reclamatii si plangeri deja zbura demult medicul de pe post .nu erau alte motive mai importante ca nu este inlocuitor.hmmm.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nici eu nu platesc la casa de asigurari ,,,dar poate are ghinionul sa ajung pe acolo si sa ma ""trateze"" ca pe altii ,cu vb jignitoare ,,pot sa va garantez ca nu o sa i mai ramana dintii in gura 100%. Atentie Cordon Bleu !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. PACIENTILOR CIND MERGI CU CARDUL DE SANATATE SE STIE ; ; TOT ISTORICUL PACIENTULUI , ANALIZELE , OPERATII , GRUPA SANGUINA SI CELELANTE ADIACENTE , CONTRAINDICATI - ALERGI LA ANUMITE MEDICANENTE SAU TRATAMENTE . DACA ESTE VIRSTNIC SI GRAV TE INTREABA PE TINE INSOTITOR RUDA SAU VECIN SI NU STI CE SA SPUI IN ACEL MOMENT . PINA FACE TOATE ANALIZELE COMPLECTE DUREAZA 2-3 ZILE , DACA AU LABORATOR COMPLECT , SAU OAMENI ADECVATI ATUNCI . URGENTA TREBUIE ATUNCI SI PE MOMENT . DAR SI LA MEDICUL DE FAMILIE SE COMPARA EVOLUTIA BOLILOR SAU A ANALIZELOR TOTALE . ACUM SE POATE FACE RETETA PE NUMELE TAU SI IN COMPLICE CU FARMACIILE , I-AU MADICAMENTE FICTIVE . SUCCES SI CIT MAI CURIND CARDUL DE SANATATE .

    RăspundețiȘtergere
  22. DMOMNILOR DOAMNELOR NU CRED CA E CORECT SA NE SEMNAM CU .ANONIM...ION..MARIA..ETC CAND ADUCEM UNELE ACUZATII.ADEVARUL E CA DOAR ACELA CARE NU ARE SIMTUL RASPUNDERII FACE ACEST LUCRU,NU CRED CA UN ANONIM SAU UN GHEORGHE TREBUIE BAGAT IN SEAMA,DRAGII MEI SA FACI RAU E FOARTE USOR,SA FACI BINE TREBUIE SA FI OM SI E FF GREU.SI EU AM FOST LA URGENTA DE CATEVA ORI SI ERA DE GARDA DOMNUL DOCTOR CORDON ALEXANDRU NU (BLEU) CUM SPUN ALTII,DE FIECARE DATA AM FOST PRIMIT FF OK M-A TRATAT CU PROFESIONALISM CALM SI RABDARE,PENTRU CA SI EU AM FOST RESPECTOS,HAIDETI SA NE PUNEM NOI IN LOCUL LUI SA AVEM DE LUCRU CU TOT FELUL DE OAMENI:RECALCITRANTI BETI ETC,CARE REPETA UN LUCRU DE 100 DE ORI SI DUPA CUM AM VAZUT INT-O ZI DE GARDA TREC CAM CATIVA ZECI DE PACIENTI PRAGUL USII LA URGENTA,NU CONTEST CA POAE A RIDICAT TONUL LA CATE O PERSOANA,SI CRED CA E NORMAL,CAND TOT REPETI SI OMUL NU INTELEGE.EU ZIC CA DACA TOT VRETI SA FACETI O RECLAMATIE CUIVA SEMNATI-VA SI AVETI SIMTUL RASPUNDERII.EU SI MULTI ALTII IL CONSIDER UN DOCTOR OK DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE SI ISI FACE TREABA CU PROFESIONALISM. ASA CA DOMNULE DOCTOR CORDON ALEXANDRU NU-I BAGATI IN SEAMA PE CEI CE NU AU SIMTUL RASPUNDERII..(LIVIU IGNATESCU)

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnilor din conducerea Spitalului Municipal Medias ar trebui sa verificati competenta domnilor ,,doctori" de la UPU!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Gunoiul asta era aproape sa ma omoare in 2011 , la Urgente . Multumesc pentru informatie , nu il mai intalnisem si nu stiam cine e . Acum stiu . A , fotografie are si wateremark rusesc . Cordoane , ai pus-o .

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt niste nemernici,trebuie reclamati,toti asteapta spaga.Nu va temeti nu se intampla nimic,astia trebuie sa plece din sistemul sanitar.Nu este uman sa tratezi numai oamenii care iti dau bani sau cadouri.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mafie . Minciuna . Musamalizare . Asta e in mare parte Spitalul Municipal Medias .

    http://www.monitoruldemedias.ro/2012/02/abonat-la-urgenta.html

    RăspundețiȘtergere