duminică, 2 martie 2014

UPDATE: CAZURI ŞI NECAZURI ALE CITITORILOR (5): AZI - FURNIZORII DE UTILITĂŢI AU DEVENIT "STAT ÎN STAT" ŞI CONTINUĂ SĂ-I JECMĂNEASCĂ PE CONSUMATORI!

Cu aproape un an în urmă Adevărul verde în faţă prezenta detalii despre "metoda contorul nou", prin care SC "Electrica" SA, motivând necesitatea unor investiţii la Mediaş, i-a obligat efectiv pe consumatori să achite facturi duble la respectiva utilitate. Deţinând - la fel ca şi E-ON GAZ" SA - monopolul în branşă, aceasta a continuat să-i jecmămească pe clienţi. Dacă printre victimele E-ON GAZ SA s-au numărat VIP-uri locale precum primarului Mediaşului, Teodor Neamţu (obligat să plătească o factură de 7.000 lei!) sau senatorul Viorel Arcaş (cu o factură de achitat la sediul PSD Mediaş de "numai" 1.800 lei), se pare că SC Electrica SA îşi recrutează victimele din rândul consumatorilor de condiţie socială relativ modestă. Este şi cazul medieşeanului Ioan Anghel foto cel care, zilele trecute, a fost înştiinţat de către furnizorul de energie electrică, în legătură cu faptul că are de plată o factură în sumă de 1777,85 lei, reprezentând contravaloarea a 3962 Kwh consumaţi în decurs de...o lună!
Când s-a prezentat pentru explicaţii, la sediul respectivei societăţi comerciale, omului i s-a transmis că e vorba despre o "simplă regularizare". E de-a dreptul aberant - nu doar abuziv - ca o "prestaţie" să fie achitată anticipat şi abia apoi consumatorul să aibă dreptul de a o contesta. Tocmai din această cauză, "Adevărul verde în faţă" lansează un apel către cei doi parlamentari care reprezintă Mediaşul, respectiv senatorul Viorel Arcaş şi deputatul Gheorghe Roman de a iniţia un demers oficial, în speţă proiect legislatv, prin care astfel de "furturi" din buzunarul cetăţeanului să fie stopate o dată pentru totdeauna!!! UPDATE: Printre cei aproape 1.000 de cititori ai respectivei postări de pe Facebook s-au numărat, cu siguranţă şi cei din conducerea SC "Electrica" SA care în cursul zilei de luni au descins la domiciliul lui Ioan Anghel, iar potrivit declaraţiilor acestuia "au schimbat contorul motivând un...salt de index"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu