duminică, 3 noiembrie 2013

EL ESTE MOTOCICLISTUL DIN MEDIAŞ, UCIS PE UN DRUM DE CARTIER, DE UN ŞOFER INCONŞTIENT!

Se spune că partenerii de trafic pe două roţi, motorizaţi, reprezintă un veritabil pericol public pe drumurile din România. Există însă şi reversul medaliei, respectiv aceştia sunt de foarte multe ori ignoraţi de şoferii care crezându-se stăpânii cailor putere de sub capotă, consideră că mopediştii şi motocicliştii nu au, efectiv, niciun drept în faţa acestora. A fost şi cazul lui Adrian Stupar, un tânăr de 21 de ani din Mediaş (foto facebook) care sâmbătă la prânz şi-a pierdut viaţa pe un drum din cartierul Vitrometan, unde locuia, respectiv la intersecţia străzilor Blajului cu Alba Iulia. Pasionat de motoare în general (inclusiv cele de...TIR) tânărul nu a avut nicio şansă atunci când s-a intersectat cu un autoturism Ford Escort condus de un bărbat în vârstă de 52 ani, ce mai avea alături un alt pasager, accidentat şi el foarte grav.
Care conducător auto, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Mediaş, s-a aflat la volanul unui autoturism neînmatriculat (plăcuţele de înmatriculare folosite erau de la alt autoturism) iar în plus nu a acordat prioritate de trecere motociclistului. Şoferul aflat într-o multiplă culpă a fost reţinut de poliţişti, iar duminică a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş cu propunere de arestare preventivă.

5 comentarii:

 1. Soferul nu avea decat semn de obligatoriu dreapta. In acest caz, motocicilistul trebuia sa acorde prioritate de dreapta. Imagine:
  http://i.imgur.com/8mx2aGP.jpg

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Motociclistul era pe drumul principal , cel cu masina a ieșit dintre blocuri deci masina iasă de pe un drum secundar trebuie sa dea prioritate celor de pe drumul principal.....

   Ștergere
  2. In Codul Rutier nu mai exista notiunile de drum principal si drum secundar, asa ca daca soferul avea semn de Cedeaza, trebuia sa cedeze, daca nu, legal e nevinovat.

   Ștergere
 2. Masina trebuia sa dea prioritate,si eu circul des pe acolo,dau intotdeauna prioritate celui de pe drumul principal.Dar e ciudat ca acolo unde e semnul Obligatiu la dreapta nu are si STOP sau macar Cedeaza Trecerea...Oricum,nu ai cum sa iesi dintre blocuri ca Tampitu fara sa te asiguri...Nu stiu ce viteza avea cu exactitate Adrian,dar Soferul Fordului e singurul vinovat.Bine,Adrian,daca avea viteza normala,putea sa evite,sau impactul sa fie minim...Pacat pentru un baiat asa tanar...

  RăspundețiȘtergere
 3. Acea masina nu trebuia sa fie miscata din loc..era nelegala

  RăspundețiȘtergere