marți, 22 noiembrie 2011

LA MEDIAȘ PROLIFEREAZĂ FURTURILE DIN BANCOMAT PRIN METODA BLOCĂRII FANTEI


Chiar dacă au la dispoziție imaginile camerelor de supraveghere, polițiștii au apelat, luni, la sprijinul mass-media pentru a stopa o infracțiune care proliferează în ultima vreme în municipiul de pe Târnava Mare. Este vorba de furturile din bancomat bazate pe o metodă ingenioasă - blocarea cu scotch a fantei prin care se eliberează numerarul. Primele astfel de cazuri s-au înregistrat în urmă cu patru luni, timp în care polițiștii au tot încercat - însă fără succes - să pună mâna pe răufăcători. Metoda de devalizare înregistrată deocamdată numai la sucursala din centrul orașului a BRD este cât se poate de simplă. Hoții lipesc cu bandă adezivă, în interior, fanta de eliberare a numerarului, după care așteaptă clienții băncii. Misiunea infractorilor este mult ușurată chiar de către posesorii de carduri care nu realizează că bancomatul le-a eliberat numerarul solicitat (blocat însă din cauza bandei adezive) și pleacă. Hoții revin după ce clientul păgibit părăsește zona, dezlipesc banda și intră în posesia banilor, paguba fiind deja cifrată la câteva mii de lei.

2 comentarii:

  1. Mda, e bine ca se duc la cinema hotii, am vazut faza intr-un film.
    Dar fraieri rau, daca isi puneau o sapca, palarie pe cap nu se vedeau asa bine pe camera.
    Si bancile binenteles ca nu iau niste masuri adevarate de protectie, se multumesc cu niste camere de doi lei. Doar sunt banii clientilor, nu ai lor. Pe urma stai luni intregi in cercetari si cine stie, daca se prinde hotul poate ii recuperezi. Am patit-o si pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si politia ce face,doarme?cum e posibil cu asemenea dovezi,hotii sa fie greu de prins?!Daca politia pentru asemenea gainarii cere ajutor,pentru retelele de pros titutie,droguri.crime ce face?DUMNEZEU CU MILA.

    RăspundețiȘtergere