joi, 30 septembrie 2010

ARME SI DROGURI RIDICATE IN URMA UNOR PERCHEZITII IN JUDETELE SIBIU SI MURES



Fără niciun fel de comentariu, iată comunicatul remis mass-media joi, de către IPJ Sibiu, în legătură cu acţiunea din 29.09.2010 de la Mediaş

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Sibiu şi B.C.C.O. Alba-Iulia şi poliţişti ai I.P.J. Sibiu, alături de jandarmi de la I.J.J. Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2010, suspecţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de canabis, obţinând venituri importante.

Plantele de canabis erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, judeţul Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş, având ca asociat pe liderul grupării, învinuitul Potra Horatiu (foto), cu dublă cetăţenie, română şi franceză. În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului.

La data de 29 septembrie a.c., au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare, în localităţile Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), fiind ridicat haşiş, un kilogram de cannabis, instrumente de cântărire şi porţionare si o instalaţie artizanală pentru creştere artificială.

Au mai fost găsite şi ridicate două pistoale, ambele cu cartuş pe ţeavă şi încărcător, două pistoale cu aer comprimat, un revolver, un pistol cu bile de cauciuc, două grenade defensive, încărcătoare, peste 100 de cartuşe de diverse calibre, o cutie cu 111 alice, o făclie pirotehnică cu lumină roşie şi două cutii cu câte 500 proiectile din aluminiu.

La percheziţii s-au mai găsit şase bastoane telescopice, un detector de metale, două teleobiective, trei staţii de emisie recepţie, trei binocluri militare, două telescoape, un dispozitiv de supraveghere, un baston cu electroşocuri, un dispozitiv cu electroşocuri şi un dispozitiv electric cu ultraviolete.

Au mai fost ridicate şi 17 cuţite cu lame de 20-40 cm, o sabie având lama de 50 cm, patru săbii cu mâner de lemn, şase spade, o macetă, o bardă, un girofar de culoare albastră, vopsea de camuflaj, cătuşe, cagule, precum şi sume de bani in lei şi valută.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 11 suspecţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu