miercuri, 19 februarie 2014

PROPUNERE DE SONDAJ DE OPINIE PENTRU NOVA-TV MEDIAŞ: "PĂMÂNTUL SE ROTEŞTE ÎN JURUL SOARELUI ÎNTR-O DIRECŢIE BUNĂ SAU GREŞITĂ?"

Din capul locului, doresc să fac precizarea că, nu am pornit o luptă perpetuă împotriva postului local de televiziune Nova-Tv Mediaş, în primul rând din convingere, pentru că ar fi fost una de-a dreptul inegală, fiind doar unul singur împotriva tuturor (celor care alcătuiesc echipa respectivului post de televiziune)! Ca localnic - dar şi ca om de presă - aş dori, însă, zilnic, mai multe informaţii despre tot ce "mişcă" în municipiul de pe Târnava Mare. Din păcate, de ani de zile, medieşenii au parte doar de o veritabilă "Antena 3" locală, cu Adrian Bucur în rolul "motanului" Felix (Dan Voiculescu) pe lângă care se gudură vreo doi "lătrăi" gen Mircea Badea şi Mihai Gâdea. Totuşi, aş fi fost tentat să afirm că singura emisiune cu adevărat interesantă sunt "Ştirile de la ora 17.30" însă şi acestea au, mai mereu, conotaţii şi ţinte precise. Cum apare o groapă, o denivelare, ori un indicator strâmb, hop cu ele...la televiziune. Tocmai de aceea, consumatorii de informaţie din Mediaş au ajuns la saturaţie urmârind la nesfârşit acelaşi gen de ştiri.
Nu o susţin doar eu personal ci şi medieşenii care au răspuns sondajului de opinie lansat cu o săptămână în urmă de "Adevărul verde în faţă". Într-o proporţie covârşitoare (78 la sută) aceştia s-au pronunţat în favoarea unei schimbări (fie în cea a acţionariatului, fie în cea a grilei de programe), 45 la sută dintre respondenţi preferând chiar dispariţia Nova-Tv Mediaş decât menţinerea statu-quo-ului! După 23 de ani de presă la cel mai înalt nivel, opinez că, numai cu patru profesionişti desăvârşiţi poate fiinţa un post local de televiziune, de înaltă clasă şi ţinută. Însă, asta ar presupune renunţarea la "dinozaurii" din presă şi respectiv la invitaţii din aceeaşi eră...glaciară, la redactorii care zâmbesc tâmp în colţul gurii la fiecare întrebare adresată cvasinecunoscuţilor aduşi în studio, precum şi la chestionările idioate din sondajele de opinie, gen: "Mediaşul se îndreaptă într-o direcţie bună sau greşită?". Dacă mi s-ar fi adresat o astfel de întrebare stupidă aş fi răspuns prompt: "Mediaşul nu se îndreaptă în nicio direcţie, pentru că pur şi simplu...vrea să stea acasă!". Dar cum părerea personală nu contează, pentru următorul sondaj de opinie le-aş sugera colegilor de breaslă de la Nova-Tv Mediaş întrebarea: "Pământul se roteşte în jurul soarelui într-o direcţie bună sau greşită?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu