duminică, 29 aprilie 2012

NICIO ZI FĂRĂ ROMAN (3) - AZI: CU UN PRIMAR INDEPENDENT MEDIAȘUL VA "ÎNCREMENI"

Deputatul Gheorghe Roman a reușit să răvășească puțin viața politică din Mediaș, după ce s-a prezentat la conducerea organizației județene a PSD cu un sondaj de opinie care indica o diferență în marja de eroare a acestuia, față de principalul favorit la câștigarea fotoliului de edil-șef, primarul în exercițiu Teodor Neamțu. Evident că demersul său viza nu doar acordarea de sprijin electoral din partea USL ci chiar înlocuirea candidatului propriu al uniunii, în persoana lui Eugen Moraru. Președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea a fost tentat să-i dea crezare deputatului "policrom" și să-l susțină chiar și din postura de candidat independent dacă nu ar fi iscat o veritabilă revoltă în sânul organizației din Mediaș a PSD. Reprezentanții respectivei formațiuni politice au efectuat propriul sondaj de opinie, iar rezultatul n-a fost deloc similar celui prezentat de Roman. Potrivit întrebărilor din sondaj, Gheorghe Roman s-ar fi clasat pe primul loc doar dacă nu ar fi candidat Teodor Neamțu. Așa însă, diferența dinte cei doi este de 15 procente, evident în favoarea primarului în funcție. Dincolo de calcule și pronosticuri, un lucru rămâne cert: un candidat independent nu va face altceva decât să "încremenească" Mediașul, din punct de vedere al investițiilor. Fie că e vorba de Gheorghe Roman, fie de Ioan Petrariu (legat de acesta din urmă, personal consider că el tratează "la mișto" competiția, după ce a avut declarații puerile, imature și lipsite de responsabilitate civică, atunci când a spus că, în cazul în care va deveni primar, va construi o telegondolă între cele două cartiere "italiene", de pe străzile Tineretului și Luncii, dar și un metrou între gară și piață, adică pe o distanță de nici un kilometru!), municipiul de pe Târnava Mare nu va evolua ci, în cel mai fericit caz va stagna. Iată pe scurt și argumentele: orice primar în funcție are nevoie de susținere din partea consiliului local pentru promovarea proiectelor de interes local. Roman și Petrariu nu au pe nimeni. Formațiunile politice aflate în competiție electorală, chiar dacă nu vor reuși să-și impună un primar, vor lupta atunci să-și "adjudece" măcar postul de viceprimar. Ajunsă eventual la putere, după alegerile parlamentare de la sfârșitul anului, formațiunea (sau uniunea) politică ce a reușit să-și impună viceprimarul va face tot ce-i stă în putință să obțină suspendarea primarului independent și preluarea conducerii executivului local (vezi cazul municipiului Mangalia). Sau mai există și varianta ca respectivul primar să rămână independent însă să nu poată propune decât proiecte de hotărâri care satisfac doar interese personale sau de grup din rândul consilierilor locali. O a treia posibilitate mi se pare imposibil de materializat la Mediaș, unde nu poate câștiga majoritatea în legislativul local decât PD-L sau USL. Iar cu ambele "tabere", Gheorghe Roman este "la cuțite", după ce le-a "lucrat" pe fiecare...pe la spate!

5 comentarii:

  1. Domnule Girnod , te rog sa ne zici si noi ce ai cu domnul Roman ? De ce il tot critici , vorbesti urat despre el.

    Scrie un articol , lasa un comment , dar spune-ne ce ai cu aceasta persoana care vrea binele pentru acest oras.S-au tu il preferi tot pe betivanul de Neamtu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motivele aversiunii față de deputat le-am explicat deja cu două zile în urmă. Din punctul meu de vedere poate să iasă primar oricine, mai puțin însă Gheorghe Roman!!!

      Ștergere
  2. MAI BINE REPARA ,CURATA,ZUGRAVESTE,LUMINEAZA,NOAPTEA,GARA..PUNE UN CHIOSC CU DEGUSTARI ,CIAI ,CAFEA ,INTRE LINII PENTRU CALATORI ..SE MUTA ,VINZATOAREA DIN FATA IN TIMPUL TRENURILOR PRINCIPALE NOAPTEA...IAR AUTOGARA CURATENIE SI ORGANIZARE..METROU TREBUIE EFICIENTA LA FLUXUL CALATORILOR SI RENTABILITATE BANEASCA..CENTURA DE OCOLIRE A ORASULUI PENTRU TRAFIC GREU...DAR CU INTREPRINDERILE FOSTE SI CELE RAMASE CUM RAMINE...NU MAI PLEACA LUMEA IN PRIBEGIE..INVATAMINTUL VA FII SI MAI SLAB..PROFII NU VIN LA ORE..NU-I INVATA DUPA PROGRAMA SCOLARA..AU CURSURI SI PREDARI PROPRI FIECARE..CITI ELEVI VOR INTRA LA FACULTATI CU EXAMEN DE INTRARE..DAR CU PADUCHI DE LA ELEMENTARA CUM RAMINE..

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, poate oricine! E evident ca ironizezi si critici pe toti contracandidatii lui Neamtu! Doar el e bun, nu-i asa? Are familia perfecta! Nu are vreo fiica zburdalnica, cum are d-l moraru, totul e in regula. Dar oamenii stiu oare ca si-a inchis sotia in azil? Asta de ce nu publici d-le garnod? Dece critici pe toti si pe d-l Neamtu il ridici in slavi? Pentru ca toti sunt buni, nu? si pt ca numai cu roman ai ceva, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu critic ci doar aduc la cunoștiința opiniei publice, lucruri mai mult sau chiar deloc știute despre candidați, tocmai pentru ca medieșenii să poată vota pe cei cu mai puține "bube în cap". Cum nimeni nu e perfect, nu poate avea deci nici familie perfectă. Uite însă că faza cu "azilul" legată de soția primarului Teodor Neamțu (zvon lansat de Gheorghe Noaghiu, omul de casă al lui Roman), am publicat inclusiv pe acest blog. Femeia, pur și simplu a fost internată circa trei săptămâni, pentru un tratament de specialitate, la căminul-spital din Laslea! Așadar nimeni nu a închis-o în azil ci, efectiv, tu ești...încuiat la minte, anonimule!!!

      Ștergere