marți, 14 februarie 2012

AU SCOS CALORIFERELE DIN GARA MEDIAȘ PENTRU A SCĂPA DE BOSCHETARI

Principala poartă de intrare în municipiul de pe Târnava Mare, gara, arată jalnic de mai multă vreme. Scaune și peroane distruse, garduri împrejmuitoare rupte care au devenit veritabile capcane pentru integritatea corporală a călătorilor, iar peste toate acestea un frig ca în peșteră, în întreaga incintă. De teama boschetarilor care obișnuiau să-și facă veacul în gară, s-a luat decizia demontării caloriferelor și a înlocuirii lor cu aeroterme aeriene.
Nu există o sală de așteptare pentru clasa I-a, căci ea a fost trasnformată în snack-bar, iar cea de clasa a II-a e mai mult o tentativă, inclusiv prin dispunerea celor maxim 20 de scaune. Șeful de stație, Florin Zamoșteanu este conștient că gara Mediaș nu arată nici pe departe ca una la standarde europene însă susține că lucrurile se vor schimba radical în maxim patru ani.
"Deja au fost organizate licitațiile, iar în primăvara acestui an vor fi demarate lucrările de realizare a coridorului IV feroviar paneuropean, o investiție de anvergură care va avea ca efect, printre altele și modernizarea, până în anul 2016 a tuturor stațiilor de pe tronsonul Sighișoara - Simeria, în lungime de 165 km. Din acest motiv nici nu s-au mai făcut niciun fel de investiții în ultima vreme.http://coltisorderai.blogspot.com În ceea ce privește încălzirea stației, e adevărat că din cauza persoanelor fără adăpost caloriferele au fost înlocuite cu aeroterme de mare putere, dar și cu un consum mare de energie. De aceea ele sunt pornite doar în intervalul de dinaintea sosirii trenurilor în gară, după care se opresc. Ca atare e foarte probabil să nu se mențină multă vreme căldura în incintă", ne-a declarat șeful stației Mediaș

4 comentarii:

  1. asta nu e o solutie sa scapi de boschetari.
    mai degraba sai scoti afara cu politia ca sasa numai se plimba cu viteza 1a pe strada, incet, linsitit mai sa prinda pe cate un ul sai dea o amenda. insa sa meraga in gara sa faca razii in fiecare noapte si sai scoata aafar p boschetari.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e cea mai mare prostie...vin calatori din alte parti,si sa inghete in gara,nasol,super nasol.sa puna politie in gara si sa patruleze,ca si asa ia banii degeaba,fara niciun rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe jos, ca e mai in linsite15 februarie 2012 la 14:03

    sa vina domnii politai sa stea in gara in fiecare noapte de paza, ca sasa se plimba numa cu masinile, daca eu vreu sa fur, nu fur cand vad o masina... asa ca sa mearga pe jos, prin frig, in liniste, ca din masina nu prind ei nici un hot.

    dar cum sa iasa ei in frig si sa mearga pe jos sa ingghete, mai bine sa fure si sa distruga prin oras.

    RăspundețiȘtergere
  4. un oras frumos cu o gara de tot rasul.
    si cu buget destul de bun.

    politia ca de obicei, in masina la caldura, cu muzica si voie buna. asa se face razie, in masina. ca din masina si prinde pe cineva.
    halal POLITIE IN MEDIAS./

    RăspundețiȘtergere