sâmbătă, 13 februarie 2016

CREDEAȚI CĂ N-O VA DA ÎN BARĂ DIN NOU? IATĂ CĂ UNII DINTRE "PREMIANȚII" ANULUI, ALEȘI DE POSTUL LOCAL DE TELEVIZIUNE, SUNT CONTESTAȚI VEHEMENT DE MEDIEȘENI!

În ultimul an mi-am achiziționat două televizoare LED grație cărora am scăpat de postul local de televiziune pentru că, efectiv, nu se mai regăsește în banda de frecvență a acestora. Drept urmare nu mai pot fi (dez)informat și manipulat de colectivul redacțional al "televiziunii care te privește" și pe care (ca fost jurnalist) îl cunosc de o viață ca fiind unul vechi, "prăfuit" și "setat" doar pe anumite aspecte și persoane din oraș. Astfel stând lucrurile, n-am putut urmări "cu sufletul la gură" (de fapt, cu stomacul...la gură!) desfășurarea evenimentului "Medieșeanul anului", o manipulare grosolană a opiniei publice care, an de an, îi învrăjbește pe medieșeni. Cu câțiva ani în urmă am fost nominalizat pentru secțiunea "Jurnalistul anului" (care între timp a dispărut, probabil tocmai pentru că nu mai există ziariști veritabili) dar, cu toate că eram situat pe podium, am solicitat retragerea din cursă (căci, efectiv, totul nu a fost decât o "cursă", mobilizarea ulterioară de forțe pentru a scoate o blondă drept câștigătoare a respectivei secțiuni fiind demnă de o cauză mai bună)! Cam astfel au stat și stau lucrurile și la celelalte secțiuni ale "Medieșeanului anului". Adică din cauza unor interese mărunte sunt promovate sau "scoase în față" nonvalorile. Căci, ce om cu "scaun la cap" poate crede că fără o "mobilizare generală" (a se citi manipulare) poate fi desemnat "Politicianul anului" un individ care s-a remarcat doar prin "fuga" periodică de la un partid la altul. De fapt tocmai respectiva secțiune ar fi trebuit eliminată din start și nicidecum (chiar în timpul "jocului") secțiunea "Primarul anului". Personal, consider că organizarea unor astfel de pseudogale nu aduc beneficii căștigătorilor, ba chiar dimpotrivă. Când, pe orice canal, se încearcă acreditarea ideii că un individ e "cel mai tare din parcare", tocmai insistența respectivă începe să dea de gândit! Promovarea agresivă are de cele mai multe ori efect de bumerang.
Bunăoară, vorbind despre "politicianul anului" acesta încearcă cu disperare să se înconjoare de persoane fără nici cea mai mică experiență în politică sau în administrație, doar pentru că sunt considerate "simboluri". Strategia în speță i-a îndepărtat pe politicienii valoroși, cu vechi state de serviciu, de viitorul candidat al PNL la funcția de primar al Mediașului, la alegerile locale din 5 iunie, recent fostul viceprimar și lider al democrați-liberarilor medieșeni, Dan Voinea, dându-și demisia din toate structurile de conducere din cadrul PNL. Revenind însă la tema articolului de față, mai trebuie spus că, cele mai vehemente critici ale pseudogalei puse în scenă de postul local de televiziune l-au vizat pe "Profesorul anului", în legătură cu care, personal, nu-mi pot exprima niciun punct de vedere pentru că, efectiv, nu-l cunosc și nici n-am auzit până în prezent de domnia-sa. Am primit însă o epistolă lungă, de 4 pagini (facsimil), din partea unei porta-voce a corpului didactic din Mediaș care, se arată indignată - ba chiar siderată - că profesorii cu adevărat valoroși ai municipiului de pe Târnava Mare au fost excluși de la "premiere"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu