vineri, 29 ianuarie 2016

PRIAPULIDA, VIITORUL PRIMAR AL MEDIAȘULUI?

Deși am pășit de aproape o lună în anul (electoral) de grație 2016, vocile pretendenților la "mâna" primăriei Mediaș rămân încă destul de timide. Doar vreo doi cvasianonimi și-au exprimat până în prezent intenția de a candida la cea mai importantă demnitate a străvechiului burg de pe Târnava Mare, iar un al treilea (cu oarecare notorietate) va "aplica" pentru a doua oară la respectivul "job". Oferta este așadar una extrem de săracă, iar dacă până în 6 mai (data startului campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie) nu vor apărea oameni valoroși, cu coloană vertebrală și mai ales fără de partid (adică independenți!) Mediașul va fi condus în următorul mandat de...PRIAPULIDA! Pentru necunoscători menționez că aceasta ar trebui să fie, de fapt, denumirea generică atribuită politicianului român (în general) și a celui medieșean (în special)! Priapulida (foto) este o specie lipsită de coloană vertebrală, efectiv un vierme, ce cunoaște o dezvoltare anormală și care trăiește în mocirlă. Una peste alta, asemenea oricărui locuitor al Mediașului, evident că și așteptările personale de la viitorul primar sunt mari. Asta doar în măsura în care a avea un oraș curat, cu drumuri "netede" și locuri de muncă create de mari investitori pot fi considerate de către politicianul "aborigen" drept așteptări foarte mari ori lucruri greu de înfăptuit! Oricum, pentru cei săraci (inclusiv cu duhul!) apropierea alegerilor locale se constituie într-o veritabilă mană cerească, fiind de așteptat (așa cum se poate constata și din materialul video de mai jos, înregistrat în urmă cu 4 ani) ca politicienii să "iasă la interval", în campania electorală, cu mâncare, băutură și bani!

3 comentarii:

  1. Curios cum un vierme care traieste in mocirla, sa se numeasca "prea curatul". In rest apropourile, sunt bine venite si se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici "mocirla" are doar un sens figurat și reprezintă o aluzie la mizeria umană a politicienilor, la lipsa lor de caracter și de scrupule!

    RăspundețiȘtergere