marți, 11 noiembrie 2014

SCANDALOS - PREOŢII AU AJUNS SĂ FACĂ POLITICĂ ŞI SĂ SE VÂNDĂ LUI MAMONA PENTRU UN...PUMN DE ARGINŢI!

Există instituţii şi profesii din România unde nu doar prin "definiţie" este, efectiv, interzis a se face politică. Indiferent de opţiunile lor partinice, profesorii, preoţii, poliţiştii, etc. nu au dreptul să exprime ori să difuzeze în spaţiul public, opinii politice. Deşi legea ori statutul profesional îi obligă pe toţi aceştia să-şi cenzureze astfel de "porniri", pentru un "pumn de arginţi", se găsesc destui reprezentanţi ai respectivelor bresle care să încalce normele şi dogmele în vigoare! La Mediaş, bunăoară, a devenit deja o tradiţie ca, în fiecare campanie electorală, fostul protopop Grigore Doru Gâdea să-şi exprime simpatiile sale politice, prin îndemnul adresat enoriaşilor de a-l vota pe unul ori pe altul dintre candidaţii rămaşi în cursă. E de-a dreptul scandalos să-l auzi pe un preot - considerat într-un fel formator de opinie - cum, după predică, ori în timpul Sfintei Liturghii, înalţă osanale unui politician lipsit de orice merite. Considerată una dintre cele mai credibile instituţii, biserica a ajuns, treptat-treptat să fie decredibilizată tocmai de către cei mai de seamă reprezentanţi ai săi. Dacă în unele lăcaşuri de cult se mai păstrează o minimă decenţă, în cele mai multe însă, se face politică pe faţă, cu indicarea nominală şi precisă a candidatului care "trebuie votat"! Efectul unor astfel de manifestări din partea feţelor bisericeşti este de regulă contrar voinţei exprimate de acestea, enoriaşii preferând, în cel mai bun caz, îndepărtarea de biserică şi de menirea sa tradiţională, pacifistă, aceea de a milita pentru toleranţă şi bună înţelegere! Eu, unul, de multă vreme am decis să evit biserica din cartierul Gura Câmpului cu hramul "Buna Vestire", tocmai din cauza implicării profunde a preotului-paroh Grigore Doru Gâdea în politică! "Adevărul verde în faţă" le prezintă cititorilor săi doar o singură mostră prin care preoţii au ales să-l slujească...pe Mamona, în actuala campanie prezidenţială!!!

2 comentarii:

  1. Biserica de orce fel ,slujeste poporul majoritar . Sa o vedem si pasta cu catolici , protestanti , protestanti si aste insecte , cum sfinteste apele , sarbatorile , etc. . Daca vine romul - sas , atunci Romanoa va deveni o a doua Ucraina . Este singura tara deocamdata , neinpartita din est . Ce au cautat din anul 955 en , pe lantul muntilor Carpati , In primul razboi si al doilea , precum si pactul Rubertrov - Molotov ce au cautat in Tara noastra ? Murind peste 1 milion de oameni si suferinte . Si inpartirea tari noastre , furind peste 100 miliarde euro , din bogatiile , bunuri materiale , petrol , cereale , cautind tezaurul tari , mereu .

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai pot comenta nimic !!!! Am pierdut intuitia , Blaga , Videanu , Blejnar benzinaru , Orban !!! Ma plimbati la rogojinari . olteni .moldoveni .. cu casca in ureche asteptind indicati .......

    RăspundețiȘtergere