joi, 18 septembrie 2014

LA MEDIAŞ, D.N.A. A "NUMĂRAT" DOAR DIN DOI ÎN DOI ÎN "AFACEREA GOSCOM": PREŞEDINTELE PDL - INCULPAT, PREŞEDINTELE PSD - SCĂPAT, PREŞEDINTELE PNL - INCULPAT!

http://coltisorderai.blogspot.roDeşi nu aş fi dorit să revin - atât de repede - asupra temei legate de trimiterea în judecată a "lotului" de 23 de persoane publice din Mediaş, inculpate în "Afacerea Goscom", numeroasele comentarii apărute după ultimele două postări pe blog, mă obligă la câteva explicaţii suplimentare. Reamintesc cititorilor că, "Adevărul verde în faţă" nu este un ziar ci un jurnal (personal!!!) deci, în consecinţă, îmi rezerv dreptul de a aproba doar comentariile "anonimilor" care respectă o minimă decenţă de limbaj, sau, efectiv, nu sunt agramate! În ultima vreme, o mână de răspând(r)aci şi activişti ai PSD-ului, cărora le recunosc deja stilul şi le-am învăţat până şi greşelile gramaticale ori de topică, varsă zoaie şi lături în "paginile" virtuale al blogului. Personal, încerc să fiu cât mai obiectiv, pertinent şi coerent în toate analizele şi editorialele postate pe blog, deşi recunosc faptul că urăsc PSD-ul! Şi nu de ieri, de azi, ci chiar de la "geneză". Nu pot uita cum cel mai de seamă exponent al stângii, Ion Iliescu a confiscat, în urmă cu 25 de ani Revoluţia, aruncând România pe marginea prăpastiei. Poate că n-aş fi fost atât de revoltat dacă n-aş fi văzut cu ochii mei oameni murind călcaţi de TAB-uri în Piaţa Romană , ori tineri nevinovaţi împuşcaţi în Piaţa Universităţii!
Întâmplarea a făcut ca în acele zile "fierbinţi" din decembrie '89 - în care mă aflam în Bucureşti pentru a-mi vizita o rudă! - să asist la momente cutremurătoare care m-au marcat pentru tot restul vieţii, umplându-mă de durere, indignare şi revoltă. Iar revolta n-a dispărut nici astăzi când, nu doar constatăm ci, efectiv, simţim cu toţii unde am ajuns din cauza clasei politice, create pe "axa" Iliescu-Năstase-Ponta, respectiv a "sinergiei faptelor" acesteia!!! Trecând peste respectiva paranteză şi revenind la "dosarul Goscom" nu pot concepe că, atunci când vine vorba de fapte de corupţie, în aceeaşi speţă, unii sunt mai mult sau mai puţin vinovaţi, iar alţii deloc! Orice om cu scaun la cap, nu poate să nu constate că, în afacerea cu pricina, de la Mediaş, procurorii de la DNA Alba Iulia, au...numărat doar din doi în doi, pe "sistemul": preşedintele PDL - inculpat, preşedintele PSD - scăpat, preşedintele PNL - inculpat! E ca şi cum cinci păpuşi (să le spunem...chucky!) ar ucide, iar în instanţă ar ajunge doar marionetele, în timp ce "manipulantul" ar scăpa basma-curată. Cam aşa stau lucrurile şi în cazul de faţă: senatorul PSD Viorel Arcaş, care, de zece ani, controlează şi manevrează din umbră cam tot ce mişcă în municipiul de pe Târnava Mare (fapt consfiinţit printr-un interviu acordat în exclusivitate pentru "Adevărul verde în faţă" de către un vechi activist de stânga, ex-consilierul local Eugen Grozav), nu este deranjat nici măcar cu o...floare, în vreme ce cinci dintre "supuşii" acestuia ajung la un pas de...pârnaie!

3 comentarii:

  1. Dedicatie tuturor politicienilor contemporani, indiferent de partid sau culoare, din Medias sau de aiurea:

    "...O, te-admir, progenitură de origine romană!

    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate dvs. sunteti plin de ura fata de Partidul Social Democrat! Eu va zic si pot garanta cu orice ca dupa 89' oricine ajungea presedinte nu putea tine tara sub control! Oamenii au vrut libertate si au obtinut libertate , cu pretul vietii cu pret supraestimat. Dar dumneavoastra omiteti sa fiti corect si sa recunoasteti ca toti conducatorii acesteti tari de pana acum au dus tara in jos.... nu doar conducatorii PSD-isti. Si fara suparare dar Victor Viorel Ponta e cel mai pregatit in acest moment pentru inaltul post de PRESEDINTE! De ce ? Pentru ca are in spate oameni cu experienta si el insusi este un caracter puternic si un om inteligent. (sper sa nu stergeti acest mesaj)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iată că n-am şters mesajul dvs. deşi e clar că aveţi "ciuma roşie" în sânge. Nu ştiu despre ce pregătire a lui Victor Viorel Ponta vorbiţi (probabil doctoratul în drept obţinut prin plagiat!) însă e evident că aberează ori de câte ori apare la TV. Grandioasa lansare de la "Arena Naţională" dovedeşte cumva caracter puternic, experienţă, inteligenţă? Nicidecum, Victor Viorel Ponta este jalnic din toate punctele de vedere!!!

      Ștergere