luni, 22 septembrie 2014

SFAT PENTRU TOŢI DETRACTORII LUI ROBERT TURCESCU, EX-COLEGUL DE LA "EVENIMENTUL ZILEI": NU ARUNCAŢI CU PIETRE ÎN FÂNTÂNA DIN CARE AŢI BĂUT ŞI VEŢI MAI BEA APĂ!

Cunoscutul jurnalist Robert Turcescu a creat o adevărată psihoză după ce, duminică, a mărturisit, pe propriul blog, că a fost ofiţer acoperit, în solda Ministerului Apărării Naţionale. L-am cunoscut personal pe Robert Turcescu, cu care, timp de un an am fost coleg la "Evenimentul Zilei" şi pot afirma că mi-a lăsat impresia unui profesionist desăvârşit. E adevărat că ne-am intersectat "interesele" doar de vreo patru-cinci ori, atunci când fostul director al cotidianului, Cornel Nistorescu obişnuia să îi "convoace", la Bucureşti pe toţi corespondenţii judeţeni ai celui mai important ziar (cel puţin ca şi audienţă!) al României post-decembriste. Ba chiar împreună cu ceilalţi colegi am participat la căsătoria civilă a acestuia, cu o altă fostă colegă din cadrul trustului "Expres", Corina Ilie. Ca atare eu, unul, nu cred nici în ruptul capului în gestul sinucigaş al acestuia de deconspirare a calităţii sale de ofiţer acoperit, cu riscul de a părăsi definitiv respectiva breaslă. Robert Turcescu şi-a iubit dintotdeauna - şi prea mult - meseria pentru a accepta să iasă, definitiv, pe uşa din dos! Conchid că, Robert Turcescu rămâne acelaşi jurnalist onest care se află într-un moment de cotitură al carierei sale. Opinez că el a primit statele de plată ale prezidenţiabilului acoperit, la care, în ultimele zile, a tot făcut referire, preşedintele Traian Băsescu şi le-a publicat pe blogul personal. Cel de la care a emanat respectivele documente nu putea deconspira numele ofiţerului acoperit, pentru că, potrivit legislaţiei în vigoare, ar fi fost pasibil de închisoare. Şi atunci a apelat la ziaristul "surogat", cel care va putea ajunge într-o instanţă de judecată, magistratul în cauză fiind singurul care poate deconspira apoi numele prezidenţiabilului "acoperit"! Toate indiciile conduc spre Victor Viorel Ponta, împotriva căruia au fost deja depuse două contestaţii la Curtea Constituţională. În altă ordine de idei, Robert Turcescu nu ar trebui blamat nici dacă ar fi fost "racolat" de serviciile secrete. Eu sunt ferm convins că orice jurnalist de investigaţii adevărat, din România - şi mă refer aici doar la puţinii ziarişti independenţi care scriu din convingere şi nu la comandă! - au fost contactaţi măcar...o dată în viaţă de angajaţi ai SRI tocmai pentru a folosi, a prelucra, a elabora sau a disemina informaţiile "livrate" de aceştia cititorilor. Cu atât mai mult în ultima vreme când D.N.A se bazează foarte mult pe sprijinul şi logistica serviciilor secrete, aşa cum de altfel apare în majoritatea comunicatelor de presă, atunci când se face vorbire despre fapte de corupţie. În concluzie, am un sfat pentru toţi detractorii lui Robert Turcescu: nu aruncaţi cu pietre în fântâna din care care aţi băut şi, cu siguranţă veţi mai bea apă!!!

3 comentarii:

  1. BRAVO , BRAVO , A-TI VAZUT SI SCRIS DESPRE MINUNEA DE ;;;; GAINA CARE A FACUT PUI VII .... SI CE-I DIN REDACTIE I-AU MINCAT DIRECT FRIPTI , LA TAVERNA SIRBULUI .. BRAVO !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere