miercuri, 4 martie 2015

MEDICAMENTE CONTRAFĂCUTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA, PENTRU BOLNAVII DIN ŞEICA MICĂ?

În urmă cu aproape patru ani, atunci când se inaugura "unul dintre cele mai moderne cabinete medicale de la ţară", aşa cum se exprima la vremea respectivă primarul din Şeica Mică, edilul-şef al aşezării situate în nordul judeţului Sibiu nu a înţeles că actul sanitar se desăvârşeşte prin medici noi, în primul rând ca şi mentalitate. Doctorul care deserveşte cabinetul medical din Şeica Mică, Stelian-Marcel Istrate (foto), originar din Republica Moldova, este însă mult prea departe de ceea ce se numeşte un profesionist în branşă!!! De circa un deceniu, respectivul medic face legea în comuna omonimă şi satul aparţinător Şoroştin, precum un "vraci" din vremuri demult apuse. Adică el diagnostichează şi tot el tratează, cu medicamente aduse zilnic, cu sacoşa, la dispensar. Cu toate că, de aproape un an, există în comună şi o farmacie, respectivul medic împreună asistenta sa, Maria Vişe, obstrucţionează în mod vădit pacienţii care vor şi alte "leacuri"!!! Nu e de mirare că, în urmă cu vreo doi ani, un sexagenar din Şoroştin înţepat în picior a fost la un pas de moarte, după ce pacientului i-au fost administrate medicamente, se pare contrafăcute, dincolo de Prut. images-animated-gif.blogspot.comApreciind faptul că au găsit în "Adevărul verde în faţă" o platformă unde să-şi spună în mod deschis păsurile, mai mulţi locuitori din satele cu pricina au precizat că "e incredibil ceea ce se întâmplă la dispensarul din Şeica Mică. Indiferent de diagnostic, bolnavii nu primesc reţetă iar medicamentele, de provenienţă dubioasă, sunt vândute ambulant de către medic şi asistentă, direct din sacoşă, la preţuri cu mult mai mari decât cele practicate la farmacia din sat. Cei care au curajul să riposteze sunt ameninţaţi că nu vor mai fi niciodată colsultaţi şi trataţi la dispensarul comunal, iar celor care totuşi insistă să li se elibereze reţete, li se închide gura cu deja tradiţionalul...nu funcţionează calculatorul!", au relatat, revoltaţi, mai mulţi localnici. Deci, ce se întâmplă, doctore?

7 comentarii:

  1. Foarte bun articol domnule Garnod,poate se sesizeaza totusi cineva in legatura cu doctorul acesta care se pare ca face legea in sat.Tatal meu este pus in aceasta situatie amenintat de dl doctor,ca nu i se mai elibereaza reteta daca nu o ridica de acolo!Mafie mare in sistemul nostru mai ales cel sanitar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tatal dvs nu este "obligat " sa ramana pacientul dnului Doctor daca nu sunteti multumiti de servicile dansului poate sa apeleze la serviciile altul medic care sa va multumeasca .....sau puteti merge direct la noua farmacie sa va luati medicatia necesara ....poate aveti studii in domeniu medicinei....si nu mai aveti nevoie de sfaturile unui specialist

      Ștergere
  2. E si o parte de adevar in acest articol dar, cand nu exista farmacia recent deschisa era foarte bine ca se aduceau medicamentele, cu plasa e adevarat dar de la o farmacie de la Medias ,de o farmacista care lucreaza acolo si e foarete bine pentru ca nu toata lumea se putea deplasa sa-si procure medicamentatia.Acum e adevarat ca de la deschiderea farmaciei in localitate puteau sa se elibereze retetele ca fiecare sa si le cumpere daca doreau de aici.Cine a scris articolul putea macar sa dea numele corect a doctorului si asistentei pentru ca e gresit.Doctorul din cat cunosc e de la AXENTE SEVER.Ar trebui verificat si dupa aceea publicat.

    RăspundețiȘtergere
  3. farmacista din medias, e cu mai multe farmacii in judet, si e memebra a partidului portocaliu...fost basist,,,deci e clar.......ce pazeste DNA?

    RăspundețiȘtergere
  4. mafie amandoi asistenta si doctorul jos cu ei

    RăspundețiȘtergere
  5. si de ce nu sesizeaza nimeni casa de asigurari?colegiul medicilor?dna-ul?sa-i urmareasca si sa vada ce fac acolo toata ziua!sa dea oamenilor retetele sa mearga fiecare sa-si ia medicamentele de unde vor!

    RăspundețiȘtergere