marți, 30 septembrie 2014

"UCIGAŞ" DIN MEDIAŞ, OMORÂT ÎN PENITENCIARUL TÂRGU MUREŞ, DE RUDELE COMPLICILOR SĂI?

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Mediaş, Emanuel Daniel Bârcea (foto 1), a sfârşit, zilele trecute, în Penitenciarul Tg. Mureş, după ce a fost bătut cu bestialitate de mai mulţi colegi de detenţie!!! Cazul în speţă, ce l-a avut drept inculpat într-un proces de omor, pe respectivul tânăr, a stârnit încă de la bun început numeroase suspiciuni şi controverse legate atât de identitatea ucigaşului septuagenarei Viorica Ciorgovean, domiciliată pe strada Hula Veche precum şi de derularea anchetei. La data de 1 martie 2012, Adevărul verde în faţă relata în exclusivitate despre nemulţumirea criminaliştilor medieşeni care o acuzau pe procuroarea de caz, Andreea Roman, că urmare a erorilor acesteia, presupusul ucigaş, pe atunci în vârstă de 17 ani, a fost pus în libertatea până la pronunţarea unei sentinţe definitive. Un an mai târziu, familia lui Emanuel Daniel Bârcea (foto 2) relata, tot în exclusivitate pentru Adevărul verde în faţă că, de fapt tânărul ispăşea o condamnare de 11 ani, în Penitenciarul Tg. Mureş pentru "crima altora".
Constantin Bârcea, tatăl tânărului ucis în bătaie în închisoare, susţinea atunci că sub ameninţarea bătăii, fiul său a fost obligat să sustragă trei găini, de la victima Viorica Ciorgovean (ucisă ulterior, aproape prin decapitare), pentru vecinii acestuia care efectiv năvăliseră în casă sub pretext că nu mâncaseră nimic de trei zile. "Fiul meu,cu excepţia unei banale altercaţii cu un alt băiat de vârsta sa, nu a mai avut niciodată probleme cu poliţia, nu fura nu se ocupa cu lucruri slabe, fiind de mare ajutor familiei şi mergând cu mine inclusiv la muncă în Spania. E adevărat că sub ameninţarea complicilor, respectiv presiunea şi teroarea anchetatorilor, care au încălcat în mod grosolan legea prin audierea acestuia, minor fiind, fără a fi de faţă şi un aparţinător al familiei, a recunoscut o faptă pe care n-a săvârşit-o. E clar că victima, o femeie în vârstă dar foarte robustă nu putea fi răpusă de o singură persoană, deci în mod evident ceilalţi doi ar fi trebuit acuzaţi cel puţin de complicitate, însă au fost scoşi basma curată, de către anchetatori. Ştiu că ceilalţi doi tineri care au pătruns noaptea, în casa victimei, tocmai aduseseră din Italia un set de patru săbii, una dintre acestea fiind în mod cert arma crimei, dar ea n-a fost descoperită niciodată". Pentru că nu a mai avut bani să promoveze recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă prin nerecurare. Cu toate acestea, Daniel Emanuel Bârcea a solicitat din Penitenciarul Târgu Mureş (acolo unde tatăl său susţine că a fost agresat în mai multe rânduri tot de rude încarcerate ale celorlaţi doi fraţi care au participat la crima de pe Hula Veche) redeschiderea dosarului. N-a mai avut parte de asta pentru că, se pare, rudele adevăraţilor făptaşi au reuşit să-i închidă definitiv gura!

2 comentarii:

  1. a fost omorat la penitenciarul arad nu la mures de mascatii

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine,o veste buna!
    il stiu pe tiganul de daniel barcea, tot timpul ii fugeau ochii dupa furat, il stiu ca sta in "cartierul italian" pe C.I.PARHON, in tigania. de ce nui muta la targul porcilor odata?. ar trebui introdusa legea Talionului....e cea mai buna metoda, ai omorat? te omor si eu pe tine! ochi pt ochi si dinte pt dinte.

    un borfas in minus. sasa nu era angajat nicaieri, nu muncea, nu contribuia la stat. E PLEAVA SOCIETATII
    ma bucur de aceasta veste dle garnod!

    RăspundețiȘtergere