miercuri, 17 septembrie 2014

SCENARII APOCALIPTICE LA MEDIAŞ DUPĂ CE "AFACEREA" GOSCOM A AJUNS ÎN INSTANŢĂ!

Vestea trimiterii în judecată a 23 de persoane din Mediaş (primar, viceprimar, foşti şi actuali consilieri locali precum şi un cetăţean de onoare) pentru fapte de corupţie (Legea nr. 78/2000) în - de-acum - celebra "Afacere Goscom", a generat emoţii şi reacţii pe măsură în rândul locuitorilor municipiului de pe Târnava Mare. Considerat un caz fără precedent în România (deşi, la începutul acestui an, s-a înregistrat o speţă similară la Predeal) destui neofiţi s-au lansat în tot felul de scenarii apocaliptice şi de speculaţii legate de soarta Mediaşului, în noul context. Dacă cea privitoare la o posibilă (şi chiar necesară!!!) audiere la DNA a şefului de partid (senatorul Viorel Arcaş) a celor doi beneficiari ai respectivei "afaceri" (foştii consilieri locali Ilie Laţa şi Teodor Plopeanu) reprezintă o poziţie pertinentă, o alta, vehicuată cu insistenţă, potrivit căreia, în următoarele zile întreg "lotul" de inculpaţi va fi suspendat din funcţii, este de-a dreptul aberantă. E cert însă că, activitatea actualului legislativ local va fi influenţată şi chiar perturbată de procesul care va începe, foarte curând, la Tribunalul Sibiu.
Chiar dacă au refuzat să facă declaraţii publice, aproape toţi inculpaţii se consideră nevinovaţi, aceştia susţinând la unison că totul s-a făcut cu respectarea strictă a legii, măriri de capital social ale societăţilor comerciale aflate în subordinea administraţiilor locale făcându-se şi la Cluj-Napoca şi la Ploieşti şi la Sighişoara, fără ca acestea să intre în "vizorul" DNA. În tot acest imens scandal, cea mai privilegiată postură pare a fi a edilului-şef Teodor Neamţu, cel acuzat doar de complicitate la abuz în serviciu. În cadrul cercetării judecătoreşti, magistraţilor le va fi foarte greu, dacă nu cumva imposibil, să dovedească existenţa elementului intenţional, atâta vreme cât contribuţia sa a fost numai aceea de promovare a unui proiect de hotărâre iniţiat la solicitări venite "din exterior". În contrapartidă, cea mai ingrată postură le revine, fără doar şi poate celor doi beneficiari ai "Afacerii Goscom", foştii consilieri locali ai PSD, Ilie Laţa şi Teodor Plopeanu (care au încasat peste 150.000 lei din bani publici), precum şi fostul director al SC Gospodăria Comunală SA Mediaş, cetăţeanul de onoare Ioan Şerban. De asemenea interpretabilă este şi acuzaţia care se aduce consilierilor locali, mai ales că unii dintre aceştia au votat la comandă (de partid!), iar alţii - aproape sigur - în necunoştinţă de cauză. Urmare a tuturor argumentelor prezentate, "Adevărul verde în faţă" lansează, azi, un sondaj de opinie la care, timp de o săptămână, sunt invitaţi să participe cât mai mulţi cititori ai blogului.

3 comentarii:

  1. Sa voteze facerea unei greve spontane cu ajutorul celor de la romgaz , transgaz , in piata mare, cu circa 15 mii de protestatari . Oare nu aveau in schema si un jurist angajat , care raspunde penal si el de valabilitatea semnaturilor si legalitatea actelor ? Dar nu a fost si un notar inplicat in semnarea , legalizarea , actelor ?

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate acest primar arata tot ce poate.....si nu va mai fi mult pana va pleca de la primarie !

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule de la "Adevarul Verde in Fata" dumneavoastra fara sa vreau sa va jignesc nu sunteti subiectiv..... va abateti de la tema principala pentru a ataca iarrr si iarr PSD-ul. Daca nu ma insel domnul primar , vice primar si aproape toti consilierii sunt implicati in aceasta "afacere".Profesionalismul dumneavoastra lasa de dorit , deoarece in loc sa criticati activitatea primarului mediesan care e implicat in aceasta "afacere" si este dovedit acest fapt ....dumneavoastra va legati de oameni care sunt CURATI si care nu au probleme cu instanta. Va rog nu manipulati cititorii si scoateti adevarul la suprafata! Nu inventati vinovati daca nu cunoasteti dumneavoastra alti vinovati decat cei chemati in instanta

    RăspundețiȘtergere