sâmbătă, 24 mai 2014

ZIC SĂ NU MERGEM LA VOT, CĂ...ORICUM O LUĂM ÎN BOT!

Alegerile europarlamentare de duminică 25 mai reprezintă o miză importantă doar pentru partidele politice şi politicieni, în condiţiile în care fiecare din cei 32 de parlamentari români de la Bruxelles câştigă, pe parcursul mandatului de patru ani, circa un milion de euro! Pe lângă salariul lunar de 6.200 euro, aleşii europeni mai primesc o îndemnizaţie de 300 euro pentru fiecare zi de şedere la Bruxelles sau Strasbourg, 21.000 euro lunar pentru consilieri şi întreţinerea birourilor parlamentare, iar o dată cu împlinirea vârstei de 63 ani beneficiază de o pensie lunară de 4.200 euro! E de înţeles, aşadar întregul arsenal folosit de candidaţi, în actuala campanie electorală, pentru accederea acestora în Parlamentul European!!! Medieşenii bunăoară, i-au putut vedea, cu respectiva ocazie, "în carne şi oase", pe Monica Macovei, Teodor Stolojan, Klaus Johannis, Ludovic Orban, Dan Şova, Daciana Sârbu, etc. care au lansat tot felul de fumigene, după care au dispărut în...ceaţă! În urma lor au rămas liderii locali de partid să disemineze, să despice firul în patru, să acuze contracandidaţii, derutând şi mai mult electoratul. Fără o anume cronologie, a venit mai întâi Dan Şova să anunţe că în anul 2016 Mediaşul va beneficia de centură ocolitoare, primarul Teodor Neamţu replicând imediat că totul e o minciună. L-a contrazis seantorul Viorel Arcaş care a aruncat anatema asupra Monicăi Macovei, cea care şi-ar fi discreditat cel mai mult ţara, respectiv Teodor Stolojan pentru că ar beneficia financiar de pe urma tomografului adus la Spitalul Municipal, dar şi că ar deţine acţiuni nedeclarate la SNTGN "Transgaz" SA Mediaş, în sumă de 1,1 milioane lei. Apoi, Klaus Johannis, primarul Sibiului care, cu câţiva ani în urmă, îl "afurisea" pe fostul edil-şef al municipiului de pe Târnava Mare, Daniel Thellmann pentru că intrase în PDL a venit să le explice localnicilor că Mediaşul reprezintă o ţintă, dar nu pentru domnia-sa (care nici măcar nu candidează la "europarlamentare"!) ci, cu siguranţă pentru Adina Vălean, soţia liderului PNL Crin Antonescu!!! De fapt toate listele electorale pentru alegerile din 25 mai "colcăie" de soţii (precum Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta), rude şi cumetrii. E aproape cert că alegerile de duminică nu vor schimba cu nimic soarta românilor, motiv pentru care, eu unul, refuz să-mi exercit dreptul constituţional la vot, tocmai pentru a nu o lua...în bot! Pentru amatorii de "bălăcăreli", "Adevărul verde în faţă" redă integral conferinţa de presă susţinută vineri la prânz de preşedintele PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş.

2 comentarii:

  1. nici un cuvint despre furturile de medicamente , ultimele zilele furate de medici , din viata oropsitilor de soarta si bunastarea lor ........calare pe piramida de cadavre si cu ajutorul lor .

    RăspundețiȘtergere
  2. sri zice ca la olchim sint fete de escorta , dar cele de la euro-sezatoare pe bani multi , ce sint ? ............soti de parlamentarii ...ai ...nostri .

    RăspundețiȘtergere