miercuri, 13 aprilie 2011

CRIZA A ÎNCHIS ŞI SINGURUL RESTAURANT DIN SIBIU UNDE ÎŢI PUTEAI PREPARA SINGUR MÎNCAREA!





După trei ani în care “mii de vizitatori din ţară şi de peste hotare s-au bucurat de produsele noastre”, aşa cum apare postat, bilingv, pe uşa fostului local cu specific elveţian din Sibiu, situat pe strada Ocnei, acesta s-a închis temporar “pentru că numărul de clienţi din ultima jumătate de an nu a adus beneficiul scontat”. Aşadar, criza a mai făcut o “victimă” şi încă una de...răsunet. Alături de cel din Cluj-Napoca, restaurantul “Max” oferea clienţilor posibilitatea de a-şi pregăti singuri meniul. Verena Felle, fostul manager al stabilimentului respectiv ne făcuse o ultimă demonstraţie despre modul de preparare al mâncării în speţă, una tradiţională în Ţara Cantoanelor. Ospătarii puneau la dispoziţia clientului bucata crudă de carne (pui, porc, miel sau vită) câteva felii de unt, ingrediente, precum şi o bucată de granit fierbinte. De aici, gătitul depindea de îndemânarea şi priceperea clientului. În restaurant erau 60 de astfel de roci, încastrate în suporturi din lemn şi fier. Ele erau încălzite timp de patru ore într-un cuptor special până când ajungeau la temperatura de 350 de grade Celsius. Pietrele îşi menţineau constantă “fierbinţeala” circa 30 de minute, timp considerat suficient pentru clienţi să-şi pregătească singuri mâncarea. Cu toate că era nevoie să pună serios osul la treabă dacă doreau să mănânce în respectivul stabiliment, clienţii nu aveau parte de niciun…bonus. Ba dimpotrivă, la sfârşit ei trebuiau să achite o notă de plată destul de piperată, o bucată de carne de vită de 400 grame astfel friptă costând 80 de lei.

Un comentariu:

  1. da, intra-adevar e foarte interesant sa-ti "gatesti" singur mancarea, restaurantul arata f. bine dar din cauza preturilor mari si, zic eu, locatiei nu aproape de centru nu-i dadeam de la inceput prea multe sanse. din pacate, asta a fost sa fie, noua (romanilor) ne trebuie lucruri comerciale, ieftine si kitchoase.

    RăspundețiȘtergere