sâmbătă, 8 septembrie 2012

INVENTATORII ȘTERGĂTORULUI DE PARBRIZ, OMAGIAȚI LA MEDIAȘ INCLUSIV DE VIITORII PARLAMENTARI PDL?

Ziua de sâmbătă a fost una plină pentru reprezentanții administrației publice locale dar și pentru medieșeni, care au avut prilejul de a participa la omagierea celor doi frați William și Fred Folberth, inventatorii ștergătorului de parbriz pentru automobile, cu acționare pneumatică.
După ce au emigrat în SUA, cei doi medieșeni care au locuit pe strada Honterus nr. 31 au obținut peste o sută de brevete de invenții pentru accesorii auto și echipamentului destinat tirului sportiv cu arcul. Cei doi au fost veri și vecini cu Johann Albert Haltrich, omagiat de asemenea în calitate de promotor al teatrului și sportului medieșean (ciclism), fiind membru fondator (în 1896) al grupului vocal "Octet", care ființează și astăzi. La festivitate a luat parte și descendenți ai lui Folberth, respectiv o nepoată care a venit special la Mediaș, tocmai din Arizona (SUA).
De menționat că atât la dezvelirea celor două plăcuțe comemorative, cât și la concursul de triatlon (desfășurat în premieră la Mediaș, la Barajul Ighiș, unde au luat parte 61 de participanți) primarul în exercițiu Teodor Neamțu a fost flancat tot timpul de doi tineri. Să fie, oare aceștia viitorii candidați ai PDL la alegerile parlamentare din 9 decembrie? Ce spun cititorii blogului "Adevărul verde în față", și-ar dori o înnoire a clasei politice, măcar la nivel local?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu