joi, 1 martie 2012

EXCLUSIVITATE - CRIMINALUL DE PE HULA VECHE E LIBER CA PASĂREA CERULUI DIN CAUZA ERORILOR PROCURORULUI DE CAZ

Pentru că, de regulă, orice minune nu ține decât trei zile, era firesc ca și "Adevărul verde în față" să nu lipsească mai mult din peisajul blogosferei medieșene. Decizia de a reveni a fost motivată, în primul rând, de existența anumitor obligații și mă refer aici la faptul că blogul de față este partener media al mai multor evenimete, pentru care s-au executat deja afișe (Balul Liceelor, Festivalul "Folclorul Copiilor", etc). Era total nefiresc ca "Adevărul verde în față" să fie nominalizat la respectivele manifestări pe tărâm cultural, iar acesta să nu fie prezent. În consecință am revenit la fel de puternic (din punct de vedere al postărilor) însă ceva mai...diluat! Adică, am luat decizia de a evita publicarea oricărui articol din sfera politicului, până la finele alegerilor locale, iar "Bârfa săptămânii" a fost suspendată și ea tot pe aceeași perioadă. Candidații la fotoliul de primar al urbei de pe Târnava Mare, dar și ceilalți politicieni, n-au decât să se certe ori să se păruiască, să promită sau chiar să facă, efectiv, ceva, că oricum nu vor mai fi "găzduiți" aici.
"Adevărul verde în față" își reia așadar activitatea cu o exclusivitate absolută care aruncă din nou o pată neagră asupra actului de justiție din România. Ea mi-a fost adusă la cunoștință, miercuri seara, de către criminaliștii medieșeni care sunt revoltați pe procuroarea Andreea Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cea care a instrumentat cazul crimei petrecute cu un an în urmă, pe Hula Veche din Mediaș. Atunci, mai exact în 26 februarie 2011, Viorica Ciorgovean (76 ani) a fost decapitată pentru a-și însuși banii de pensie, de către vecinul victimei, Emanuel Daniel Bârcea (17 ani).
Suspectul, prins de polițiști după 48 de ore, nu a stat în arest decât câteva luni fiind pus în libertate de instanță din cauza unul lanț de erori ale procurorului criminalist transferat la Sibiu după mediatizatul "caz Adrian Iovan" din Capitală.
Ca urmare a alterării probelor ADN recoltate în acest caz, dar mai ales a faptului că procuroarea a "uitat" pur și simplu să-l prezinte pe inculpat instanței, pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă, acesta este în prezent liber ca pasărea cerului! Revoltător!!! P.S. Următorul termen în cauză este fixat pentru data de 7 martie ora 9, în sala G a Tribunalului Sibiu.

5 comentarii:

  1. Da domnule asa este de ce criminalul se plimba in libertate,politia ii prinde si altii le da drumul inapoi acasa.Daca nici la omor nu ii inchide atunci cand o fac.Cine a gresit sa plateasca ca asa este omeneste.

    RăspundețiȘtergere
  2. ASTA LIBER? numi vine sa cred!!! X(5 martie 2012 la 03:19

    pf dar il stiu pe baiatu asta barcea il cheama, sta pe hula. da si eu lam vazut liber si chiar mam mirat, CUM SE POATE ASA CEVA!!

    AR FI BINE CA SI EU SAI FI OMORAT DLUI PROCUROR MAMA SI SA FIU LIBER,CUM E CRIMINAUL ASTA DE 18-19 ANI, CE MAS BUCURA!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. criminalu din medias27 martie 2012 la 12:31

    bârcea il cheama pe criminal, nu stiu cum de e liber!

    daca si asta scapa, inseamna ca e vai de procurorii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  4. bai fraierilor era nevinovat si acum lau omorat in puscarie

    RăspundețiȘtergere
  5. ce parerea aveti despre barcea daniel elmanuel domnii procurorii susteti suta la suta ca el este criminalul fara dovezi clare iati bagat o crima pe cap pe care nu a comiso procurori de la sibiu si de la alba iulia de ce pe minorul barcea daniel emanuel lati arestat si pe cei leati lasat liberii desi akolo sau mancat gainile substrase de la viorica asa sa va ajute dumnezeu daca ati facuto cu intetie sa naveti parte nici voi de copii vostrii asa sa va dea si voua dumnezeu

    RăspundețiȘtergere