duminică, 12 iulie 2015

EXCLUSIVITATE - MEDIEŞENII ÎL VOR PRIMAR PE MANAGERUL SPITALULUI MUNICIPAL, BOGDAN BURGHELEA, ÎNSĂ PARTIDUL ÎL DOREŞTE PE DEPUTATUL GHEORGHE ROMAN!

În urma sondajului de opinie lansat cu o lună în urmă de blogul "Adevărul verde în faţă", la care a "aplicat" un număr de 224 respondenţi, managerul Spitalului Municipal Mediaş, Bogdan Burghelea a întrunit cele mai multe voturi în calitate de candidat al dreptei la funcţia de primar al urbei de pe Târnava Mare, la alegerile locale de anul viitor, respectiv 127 de sufragii (56%). Este vorba despre o diferenţă semnificativă în comparaţie cu ceilalţi doi potenţiali contracandidaţi, viceprimarul George Petrescu şi deputatul Gheorghe Roman, ambii însumând doar 97 de voturi (facsimil).
La scrutinul din iunie 2016 ordinea ar putea fi însă inversată, în sensul că actualul preferat al medieşenilor să nu se mai regăsească în cursa pentru cea mai importantă demnitate a municipiului, ca urmare a faptului că "partidul" îl vrea cu tot dinadinsul pe itinerantul politic, deputatul Gheorghe Roman. Surse mai mult decât credibile susţin că viitorul lui Gheorghe Roman a fost pecetluit cu două luni în urmă, la nunta lui Florin Muntean-jr., la care a participat, printre invitaţi, Emil Boc şi Vasile Blaga. Acesta din urmă este co-preşedintele PNL şi prieten de-o viaţă cu socrul mare, fostul director al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Florin Muntean-sr, cel care, în anul 2008, a fost naşul de cununie al fetei lui Vasile Blaga, Agathe. În plus e de notorietate faptul că Florin Muntean l-a susţinut din umbră (dar şi pe faţă!) pe Gheorghe Roman la precedentele alegeri locale. Altfel, în mod cu totul surprinzător, Gheorghe Roman s-a bucurat mereu de sprijinul şi susţinerea unor lideri politici importanţi din Sibiu, respectiv Ioan Cindrea şi Mircea Cazan, dar şi Raluca Turcan. În ultimele zile, deputatul sibian a reuşit să dea o nouă lovitură de imagine, după ce fostul primar al tinerilor, Sergiu Lazăr, a declarat că îl va susţine pe Gheorghe Roman la viitoarele alegeri locale. Aşa cum se poate constata şi din imaginea alăturată, de pe facebook, lui Sergiu Lazăr nu-i plac "curvele", în afara uneia singure, politica, în care vrea să intre foarte curând, chiar dacă este încă imberb!!!
Că acesta îl va susţine, din respectiva postură, pe Gheorghe Roman, nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni, din moment ce mentorul său este preotul Grigore Doru Gâdea, ale cărui afinităţi politice sunt arhicunoscute. Se pare însă că şi în cadrul organizaţiei locale a PSD, lucrurile încep să se mişte. Social-democraţii vor să-i stopeze ascensiunea fostului lor coleg de partid, printr-un candidat care a ştiut mereu să "dea din gură". Este vorba despre Miron Neagu-Bălaşa, de un sfert de veac lider sindical in cadrul SNTGN Transgaz SA Mediaş, cel care provenind dintr-un sistem hulit de toată lumea, are, totuşi, şanse relativ mici de a fi viitorul primar al Mediaşului!

Un comentariu: