joi, 7 februarie 2013

ŞI BOGAŢII (MARCEL ADRIAN PITEIU) PLÂNG...DAR O FAC ÎN MOD ONORABIL!

Vestea că fostul director general al SNGN "Romgaz" SA Mediaş, Marcel Adrian Piteiu (foto) va fi cercetat penal (deocamdată este doar evaluat) pentru fapte de corupţie, ar fi trebuit să reprezinte ştirea-bombă a zilei de ieri, nu doar în municipiul de pe Târnava Mare. În realitate nu este decât un mare "fâs", pentru că nu e nimic nou sub soare faptul că ar fi acordat contracte "grase" cu statul unor firme agreate de domnia-sa. Acest lucru l-a făcut şi Florin Muntean şi Ilie Laţa şi, am aflat, mai nou, inclusiv Corin Emil Cindrea. Atâta doar că unii dintre şefii companiilor din domeniul gazifer(numiţi în primul rând pe criterii politice şi abia apoi pe cele de competenţă) sunt la putere, iar alţii în opoziţie. Cu toţii îmbuibaţi, posesori de averi şi salarii colosale, au ajuns, în timp, să privească lumea de sus, cu aroganţă şi dispreţ. Cu toate acestea, doi dintre foştii şefi ai SNTGN "Transgaz" SA şi SNGN "Romgaz" SA, Florin Muntean, respectiv Marcel Adrian Piteiu n-au întors niciodată spatele oraşului în care şi-au câştigat notorietatea şi...banii. Florin Muntean a modernizat stadionul Municipal-Gaz Metan, iar de numele lui Marcel Adrian Piteiu se leagă o serie de investiţii la Spitalul Municipal, dar şi altele pe tărâm sportiv şi cultural, cum ar fi organizarea la Mediaş a "Turneului Regilor" la şah, respectiv a Festivalului de Film Central-European. S-a ajuns însă într-un moment în care şi bogaţii plâng. Bunăoară lui Marcel Adrian Piteiu i-au fost blocate conturile, de îndeată ce a fost declanşată urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de subminare a economiei naţionale, în care mai sunt cercetaţi încă 40 de directori şi foşti demnitari din cadrul ministerului Economiei, printre care şi actualul director general al SNGN Romgaz SA, Corin Emil Cindrea. Ceea ce-l deosebeşte în mod esenţial pe Piteiu de Cindrea este însă...onorabilitatea, deminitatea. În timp ce Marcel Adrian Piteiu a găsit de fiecare dată de cuviinţă să-şi prezinte demisia de onoare atunci când numele său a fost asociat cu fapte de natură penală, Corin Emil Cindrea rămâne neclintit în funcţie, continuând să sfideze în primul rând bunul simţ, dacă nu cumva chiar şi legile României!

3 comentarii:

  1. Domnule ai dreptate intr-o singura privinta si anume ca totul e un mare FAS.Justitia e a lui Basescu si Piteiu Marcel si Adrian nu va pati nimic. E doar o forma de a scapa basma curata adica sa iasa din scena.Acum despre investitii si ajutor sa ma ierte Dumnezeu dar si Gigi Becali a ajutat mult mai mult si fara SA FACA AFACERI CU STATU respectiv ROMGAZ.As putea fi carcotas sa spun :dati-mi mie 15 milioane de euro cat se crede ca a prejudiciat omul compania Romgaz si va promit ca voi face un spital nou nout si raman si eu cu bani de o inghetata.Vezi ironia.Daca si ceilalti au facut afaceri necurate si se demonstreaza acest fapt sa suporte consecintele.Dar hai sa nu mai plangem bogatanii egal ce culoare au si mai ales stiind ce culoare au cei care-i plang.
    Multi ar lua cu suspendare 2 ani si ar ramane cu banii in conturi...ptr ca mai mult de atata si daca se va dovedi vinovat nu va pati nici acest fost director nici vreun alt corupt din Romania.Poate daca eu sau dumneavoastra am fi prinsi cu vreo "oca mica" am infunda puscaria asa vreo 5 ani.Dar hai sa nu mai plangem lipitorile acestea.
    Cu respect e doar o parere.

    RăspundețiȘtergere
  2. cititi vreau dreptate despre blaga si medias . se face parul maciuca....

    RăspundețiȘtergere
  3. a facut armata cu blaga ,nas de cununie ficei. vreau dreptate.

    RăspundețiȘtergere