duminică, 10 februarie 2013

AVOCAŢII ŞI MEDICII DIN ROMÂNIA - CELE MAI CINICE ŞI IPOCRITE CATEGORII PROFESIONALE

Suntem pe deplin conştienţi că trăim într-o lume în care banul guvernează totul, subjugând de cele mai multe ori suflete şi sentimente. Chiar şi reprezentanţii celor mai nobile profesii ajung în timp mercenari, în slujba lui Mamona. În acest context, par a se diferenţia avocaţii şi medicii din România. Prima categorie profesională poate fi considerată de departe cea mai "cinică" şi "ipocrită". În schimbul unor "munţi" de bani, avocaţii sunt capabili să-l transforme până şi pe cel mai crud şi temut criminal într-un...înger. Cam la fel stau lucrurile şi cu medicii. Chiar dacă au depus un jurământ de credinţă (al lui Hipocrat), acesta nu înseamnă efectiv nimic când e vorba de propria bunăstare. Cu siguranţă că fiecare dintre noi, medieşenii, are numeroase exemple în acest sens. Eu personal am trăit momente de coşmar atunci când medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe Mediaş, Daniel Cichi, m-a ameninţat cu "expulzarea" din spital, cu piciorul făcut flenduri de un maidanez, după ce am refuzat să-i achit acestuia "onorariul".
Ultimul exemplu ni l-a oferit zilele trecute Ioan Câmpean (foto 2), medicul pneumoftiziolog care a generat un imens scandal la Mediaş, motivul invocat constituindu-l iminenta desfiinţare a compartimentului (12 paturi) rezervat bolnavilor de tuberculoză. Măsura e una cât se poate de firească din moment ce acesta funcţionează în cadrul secţiei de boli infecţioase, existând riscul pentru alţi pacienţi de a contracta bacilul Koch. În plus fiinţează la Sibiu un spital de pneumoftiziologie, unde sunt trataţi exclusiv tuberculoşii. Evident că medicul Ioan Câmpean nu este atât de preocupat şi de îngrijorat de soarta bolnavilor de TBC ci de propria soartă, respectiv că îşi va pierde locul extrem de călduţ şi de bine remunerat, cel de şef de secţie. Personal nu găsesc că ar fi oportun niciun compartiment de urologie, care ar necesita angajarea unui medic specialist, însă acest lucru îl vor decide consilierii la viitoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local Mediaş. În încheiere ar trebui să mai precizez că există totuşi - inclusiv în municipiul de pe Târnava Mare - avocaţi şi medici care îşi fac meseria cu multă pasiune şi devotament, fără a aştepta neapărat recompense materiale din partea "clienţilor". Însă din păcate "speciile" respective sunt o...rara avis!

Un comentariu:

  1. lasati pe dr Cimpeanu ginditiva la bolnavi care nu isi permit sa mearga la Sibiu unde sunt tratati ca niste venetici lasati la urma cind li se spune veniti maine . De ce sa stricam ce avem nu se poate muta TBC-ul in alt spatiu cum era o data la pod? Ginditiva la oameni care au venituri mici si la binele lor

    RăspundețiȘtergere