joi, 1 decembrie 2016

"ADEVĂRUL VERDE ÎN FAȚĂ" - "REÎNCĂRCAT" DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

După o jumătate de an de "bejenie", blogul "Adevărul verde în față" s-a reîntors, de câteva zile, la mentorul și proprietarul său de drept. Am ales ca prima postare de la reluare să fie chiar de Ziua Națională a României, după ce constatasem că actuala administrație locală a dorit ca respectivul blog să rămână unul dintre partenerii media ai campaniei umanitare "Hrănește un zâmbet". De fapt, foarte multe lucruri am constatat în ultimele șase luni, însă principala percepție este aceea că, la Mediaș nu mai există presă. Puținii jurnaliști rămași în municipiul Mediaș au ales să tacă, deși au fost evenimente și întâmplări care impuneau dezbateri, opinii, luări de poziție. Nu am în plan să-i suplinesc pe toți aceștia, însă voi continua să rămân aceeași voce critică, aceeași ochi vigilenți ai urbei, chiar dacă, prin prisma statutului de funcționar public, voi evita - așa cum e corect, principial- să fac, în vreun fel, referiri la activitatea - bună sau rea - a actualului legislativ și executiv local. Dreptul la opinie este însă statuat și în cazul funcționarilor publici iar abuzuri, corupție, ilegalități, există și în alte domenii de activitate, nu doar în administrație.
Zilele următoare voi prezenta opiniei publice un caz de (in)justiție de la Mediaș, acolo unde doi judecători, la interval de un an, au dat sentințe opuse într-o speță identică, cu aceleași părți și același obiect fără a ține cont de autoritatea lucrului judecat, statuat de articolului 431 din Noul Cod de Procedură Civilă. De asemenea, toți cei interesați vor putea afla cum și când mi s-a propus să devin președinte de partid, tocmai datorită notorietății și a credibilității personale, considerate net superioare celor ale fostului edil-șef al municipiului de pe Târnava Mare, Teodor Neamțu. Dar până atunci, pentru că este ziua noastră, a românilor și a României trebuie să remarc faptul că deși, în acest an, nu s-a mai servit localnicilor puzderia de sarmale, devenită efectiv, tradiție, destui medieșeni au ținut să participe la festivitățile organizate de 1 Decembrie, pe platoul din fața primăriei, acolo unde, toți aceștia, au primit "moca" doar stegulețe.
A fost,realmente, un gest de demnitate din partea celor prezenți, care au venit nu pentru "bucate" ci, efectiv, pentru solemnitatea manifestării. E chiar de apreciat că, în acest an, a fost evitată "țigănia" servirii sarmalelor, la care era prezentă, în număr mare, cea mai ușor de manipulat etnie din România și care, din păcate, a decis, mai mereu, conducătorii. N-au lipsit de la eveniment nici patrupedele, care, probabil că aveau deja mintea setată pentru data de 1 Decembrie, zi în care, până acum, au avut parte de veritabile "chiolhanuri", festinuri canine, altfel spus.

2 comentarii:

  1. Va asteptam cu nerabdare sa reveniti. Succes !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand v-am asteptat sa mai postati cate ceva, dle Garnod! Era si timpul cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei!

    Am observat ca la acest eveniment nu au fost asa de multi tigani ca datile trecute, cand fostul primar Neamtu satura toti tiganii din oras cu sarmale de 1 Decembrie.

    Daca se dadeau sarmale, ca-n anii trecuti iar era plin de tigani, si nu numai de tiganii din Medias, ca veneau din toate imprejurimile: Bratei, Buzd, Saros, Copsa Mica, Mosna, Nemsa, etc

    Buna decizia primariei de a renunta la sarmale de 1 Decembrie. Totusi, tiganii au venit, sa se asigure, si au plecat. Si am ramas doar noi, romanii si ne-am bucurat de parada militara si de muzica populara (care bineinteles ca nu interesa pe vreun tigan).

    RăspundețiȘtergere