sâmbătă, 24 octombrie 2015

MEDIAŞUL PARE LIPSIT DE ŞANSA DE A SE "LIPI" DE UN PRIMAR DESTOINIC!

O nouă etapă din viaţa municipiului de pe Târnava Mare va lua sfârşit o dată cu alegerile locale din vara anului viitor. Actuala echipă executivă a Mediaşului va deveni istorie începând din iunie 2016, iar şansele localnicilor de a avea un primar destoinic, în viitorul mandat, sunt aproape nule. Evident, judecând prin prisma potenţialilor sau deja "adjudecaţilor" candidaţi la cea mai importantă demnitate a oraşului. PSD-ul a irosit primul şansa de a se prezenta la viitoarele alegeri locale cu un candidat credibil, valoros, medieşean get-beget, precum Miron Neagu Bălaşa, optând pentru anonimul Mihai Macaveiu. Cam la fel stau lucrurile şi în PNL, acolo unde conducerea bicefală va "defila", aproape sigur, la alegerile locale în speţă cu actualul deputat Gheorghe Roman. Surse extrem de credibile din interiorul respectivei formaţiuni politice susţin că s-au făcut presiuni foarte mari, mergându-se până la ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, pentru ca fiica defunctului primar al Mediaşului, Christine Thelmann, să fie scoasă din cursa electorală. Tânăra liberală pare a fi, într-adevăr, o persoană şantajabilă, perspectiva pierderii actualului loc călduţ de muncă de la SNGN "Romgaz" SA, dezvăluirile despre viaţa sa amoroasă, ori faptul că o importantă societate pe acţiuni din Mediaş plăteşte lunar, familiei acesteia, cu titlul de chirie, suma de 4.500 euro, putându-se constitui în suficiente motive pentru ca aceasta să declare că "se va alinia deciziilor partidului" indiferent care vor fi ele. Devine, aşadar, imperios necesar să se grăbească şi la Mediaş - asemenea altor vreo 25 de localităţi importante din România - constituirea unei forţe civice (indiferent de denumirea acesteia) care, prin membri săi, să se constituie într-o alternativă viabilă la oferta electorală a partidelor politice. O "uniune" a independenţilor, cu idei comune, novatoare şi cu o oarecare experienţă în administraţie, este cea de care duce lipsă acută Mediaşul, în momentul de faţă. Până una-alta, de referinţă pentru municipiul de pe Târnava Mare vor rămâne, în ultimul sfert de secol, primarii Ioan Chirilă şi Teodor Neamţu. De numele celor doi se leagă lucrările de anvergură efectuate la Mediaş, în speţă construirea reţelei de transport electric respectiv a celei de apă-canal şi a infrastructurii rutiere (inclusiv în satul aparinător Ighişu Nou), plus reabilitarea zidurilor cetăţii medievale!

3 comentarii:

  1. mai rar primari destoinici la noi in tara

    RăspundețiȘtergere
  2. in sfarsit i se recunosc mertitele primarului Neamtu. Sa fim corecti a facut multe pentru acest oras dar a fost prea modest pentru a se lauda. Eu personal il voi vota din nou

    RăspundețiȘtergere
  3. o intrebare pentru dl jurnalist :
    vi se pare normal ca faimosa conduceree de la gospodaria comnula medias sa se laude cu lucrarile "facute" noapte mai ales ca asfaltarile nu sunt facute nici cu utilajele lori si nici cu faimosul asfalt produs de societatea amintita ( de care se stie nu au nici un specialist in asa ceva)

    RăspundețiȘtergere