miercuri, 19 martie 2014

ULTIMA ORĂ: TEODOR NEAMŢU, DECIS SĂ-ŞI REPARE ÎN INSTANŢĂ IMAGINEA PĂTATĂ DE JURNALIŞTII NEOFIŢI! *PRIMARUL MEDIAŞULUI, CONDAMNAT ŞI "EXECUTAT" DE DOI JURNALIŞTI NEOFIŢI, ÎNAINTE CA ACESTA SĂ FIE JUDECAT! *UPDATE:TRIBUNA ŞI SIBIU 100% AU ŞTERS ŞTIREA DE PE SITE

În cele peste două decenii de presă, la cel mai înalt nivel, n-am încercat vreodată să manipulez opinia publică. Poate că uneori am exagerat, alteori m-am dovedit incomplet informat, însă niciodată nu m-am încăpăţânat să prezint cititorilor negrul, ca fiind albul pur, şi nici viceversa! Ceea ce nu se poate spune şi despre unii colegi de breaslă din Mediaş. Supranumit ziaristul "şoc şi groază", un fel de "trei în unu" al Antenei 3 (respectiv Gâdea, Badea şi Ciutacu la un loc!) Vasile Antipa şi-a făcut o profesiune de credinţă din a-l ataca sistematic pe primarul municipiului de pe Târnava Mare, iar aceasta chiar din momentul în care a fost ajutat în mai multe situaţii limită, de către edilul-şef al Mediaşului. Ultima mostră a jurnalistului originar din Axente Sever reprezintă un cumul de tendenţiozitate şi prostie. Oare cât de rău intenţionat, ori neofit, poţi să fii pentru a susţine că Teodor Neamţu a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, la Curtea de Apel Alba Iulia, când nici măcar speţa nu s-a judecat, primul termen în cauză, pentru incompatibilitate, fiind fixat abia la data de 2 aprilie 2014! În 17 martie, respectiva instanţă a respins doar cererea de suspendare a actului administrativ, admiţând însă excepţia lipsei de interes. Nu e nevoie decât de minime cunoştinţe juridice pentru a înţelege ce înseamnă respectiva sentinţă şi ce efecte produce. După cum e la îndemâna oricui să constate că ambele dosare privind incompatibilitatea primarului în exerciţiu al Mediaşului, au fost depuse în aceeaşi zi, fiind înregistrate, cu numere consecutive, la Curtea de Apel Alba Iulia, la data de 30 decembrie 2013. Împotriva raportului de evaluare al ANI, legat de conflictul de interese, încă nu a fost depusă contestaţie din partea primarului Teodor Neamţu! De menţionat că, în mod similar procedează şi Daniel Dăbăcan, jurnalist născut din...spuma mării, care preia ideea colegului de turmă, Vasile Antipa. În cazul său, e însă de înţeles, pentru că acesta nu este câtuşi de puţin capabil să scrie un articol fără a se inspira - uneori în totalitate - din "producţiile" pe o anumită temă, ale jurnaliştilor locali cu experienţă! P.S. Nimic, deocamdată, despre preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea şi sentinţa din 18 martie, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul acestuia cu ANI privind conflictul de interese. Totul însă, cu o altă ocazie!!!

ULTIMA ORĂ:

Primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, a anunţat miercuri la prânz, în cadrul conferinţei săptămânale de presă, că îşi rezervă dreptul de a solicita în instanţă repararea prejudiciului de imagine cauzat de cei doi jurnalişti neofiţi. Aşa cum este firesc, în solidar cu cei doi ziarişti aflaţi în mod evident în culpă, vor răspunde şi cele două redacţii ale ziarelor care au publicat respectiva (ne)ştire, în realitate o dezinformare crasă. Chiar dacă nu am pretenţii de oracol, prevăd că, tocmai pentru a evita un proces, pierdut din start, cele două ziare respectiv Tribuna şi Sibiu 100% vor renunţa foarte curând la serviciile celor doi pseudogazetari de Mediaş!

UPDATE:

De îndată ce "Adevărul verde în faţă" a informat în premieră despre intenţia primarului Teodor Neamţu de a acţiona în justiţie cele două ziare care au publicat respectiva ştire neadevărată, atât "Tribuna" cât şi "Sibiu 100%" au şters postarea în speţă. Repercursiunile asupra ziaristului Turbo-Jet (Vasile Antipa) şi respectiv Copy-paste (Daniel Dăbăcan) cu siguranţă însă că nu se vor opri aici! Până una-alta, cei doi s-au discreditat singuri ca jurnalişti!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu